avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amplasare casute mobile fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amplasare casute mobile fara autorizatie

Buna ziua,
doresc sa amplasez intr-o curte (380 mp), in care exista deja o cladire, in zona urbana, 3 case mobile (un fel de rulote, putin mai mari, construite din lemn, cu inaltime relativ mica), legate la utilitatile publice existente deja pe teren, pe care urmeaza sa le inchiriez in regim hotelier. Intrucat regimul acestor structuri este detul de neclar, cei de la primarie le asimileaza cu constructiile definitive, cu fundatie. Am incercat sa discut cu dansii, dar nu accepta alternative / explicatii, etc ... Suprafata cladirii existente + cea a celor 3 casute mobile depaseste POT-ul maxim admis (35%), ajungand undeva la aproximativ 50 %, in plus nu am cum sa respect retragerile fata de proprietatile vecine impuse prin PUG.
Drept urmare, intentionez sa le amplasez fara autorizatii sau alte formalitati.
Care sunt cele mai aspre sanctiuni pe care pot sa le primesc? Ce se intampla daca sunt somat sa le mut, dar refuz?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Bogdan.
Cel mai recent răspuns: bogdan.sb , utilizator 09:13, 19 Octombrie 2018
Veti primi amenzi contraventionale de la primarie si dispozitie de demolare pana va veti conforma.
Primaria poate deschide si actiune in instanta impotriva dvs. pentru ilegalitati repetate.
Dar, este real ca aceste casute mobile se adauga in calcului POT-ului? Practic sunt un fel de rulote. Au roti, se pot deplasa. Pot fi agatate de o masina sau incarcate pe o platforma ... Am nevoie de autorizatie de constructie sau alt tip de autorizatie? Sau este doar un raspuns al unor functionari fara prea mult chef de analiza?
Dacă sunt pe roți, pentru ele nu se cere și nu se plătește autorizație de construcție. Este nevoie doar de o autorizație de amplasare, mult mai ușor de obținut și mult mai ieftină decât autorizația de construire.
Suna mai bine :)
Dar, de la primarie, mi-au spus ca nu pot sa amplasez carutele mobile, intrucat intra in calculul POT impreuna cu constructia existenta deja pe teren si se depaseste procentul maxim de ocupare (35%). Este real, sau incearca sa nu "se complice"?


Cornel Vasile a scris:

Dacă sunt pe roți, pentru ele nu se cere și nu se plătește autorizație de construcție. Este nevoie doar de o autorizație de amplasare, mult mai ușor de obținut și mult mai ieftină decât autorizația de construire.

Ati primit deja un raspuns motivat de la primarie - in zona nu este permisa amplasarea de carute/ cabane/ casute (cum vreti sa le ziceti) pe roti in conditiile in care doriti sa le legati la utilitati si sa le inchiriati in regim hotelier.
Imi este greu sa cred ca puteti primi avize/ autorizatii pentru a racorda la utilitati niste casute pe roti pe care posibil, veti dori sa le mutati din cand in cand.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru amplasare rulota BogdanGradinaru BogdanGradinaru Buna ziua! Pe un teren intravilan construibil amplasarea unei rulote in scopul utilizarii acesteia ca si locuinta, necesita avize sau autorizatii , gen ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casuta de gradina Catalin Stoica Catalin Stoica Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a \"pune\" o casuta de gradina pe un teren? ... (vezi toată discuția)