avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire 2 masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire 2 masini

Buna ziua! Acum o luna si ceva depaseam o masina care semnalizase ca opreste pe dreapta, si voind sa o depasesc si pe cea de a doua masina, aceasta nu semnalizeaza si brusc vireaza spre stanga eu fiind tot in depasire, am facut accident. Acum, cel care nu a semnalizat, fiind si pompier, nu a primit nici o amenda nimic(politistul fiind de partea lui) mie mi s a suspendat carnetul, stabilindu se culpa comuna. Este corect?
Apoi asigurarea a vrut sa mi dea dauna totala dar eu voind sa o repar, ei au stabilit ca doar 50% din reparatii pot asigura ei, restul eu (dauna fiind de 7800lei cu niste preturi la piese stabilite de asigurare...este ok?). Masina este o skoda fabia 1.2 din 2004. La service mi s au pus piese aftermarket(pe motiv ca cele orginale sunt prea scumpe si acestea sunt acceptate de RAR) care nici nu prea se potrivesc, schimbandu se parbrizul(care este pus stramb, atinge tabla), bara, capota, aripa, radiator, airbag... si cateva mici piese. Este corect ce a facut politistul, cei de la asigurari ca eu platesc 50% ? Si ca piesele nu sun originale?
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Ellarm18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:12, 9 August 2018
Interventie moderator

Ati mai deschis o dscutie pe tema acestui accident de circulatie.. Daca aveati ceva de completat (cum pare sa fie in cazul dvs.) trebuia s-o faceti in mesajul deja postat.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: accident auto - cine este vinovat? florin1973 florin1973 Am si eu o intrebare in legatura cu un accident...pe 28.01.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie.Ma aflam pe un drum cu o singura banda de ... (vezi toată discuția)
Ce benefici am de la rca? Nevzat95 Nevzat95 Salutare, in urma cu o luna de zile am avut un accident auto la care sa constatat ca nu sunt vinovat am deschis dosarul de daune absolut tot si anexa 2 dusa de ... (vezi toată discuția)
Ce fel de piese se monteaza in ca z de dauna auto oana roxana oana roxana Am avut un accident si la momentul de fata am masina in service pentru reparatii pe RCA -ul celui vinovat. Cei de la service mi-au spus ca piesele ce trebuie ... (vezi toată discuția)