avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întinderea obligației de predare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întinderea obligației de predare

Bună ziua , am cumpărat o casă de la asociația Habitat ptr. Umanitate ,am intabulat-o și nu vor să-mi elibereze în original autorizația de construcție , proiectul casei , certificatul de urbanism conform art. 1686 din NCC. . Mi-au dat doar copii xerox. Ce ar trebui să fac ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ursu67 , utilizator 22:59, 8 August 2018
Cu multă stimă , ce am înțeles eu prin optica dv,. , este că dacă mi s-a cerut de la fondul funciar autorizația de construcție pentru a cumpăra curtea , trebuie să mă duc la HPU să-mi dea un duplicat și numai dacă am norocul să găsesc deschis . Când am avut nevoie de autorizația de construcție pentru intabulare am stat vreo trei zile pe sub geamuri ca să mi-o dea. Mai mult , vecinul meu care și-a construit o casă , are dreptul să aibă o autorizație de construcție validă , un proiect al casei ,un plan cadastral și un certificat de urbanism , iar eu nu am acest drept. Probabil că există două feluri de proprietari ... Știți la fel de bine ca mine că nu poți face nici un WC în curte dacă nu ai documentele acestea și nici curtea nu o poți cumpăra . Se vede treaba că trebuie să vorbesc neapărat cu un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o casă de la o fundație care construiește și vinde imobile. pentru întabulare am nevoie de autorizația de construcție în original? ursu67 ursu67 Bună ziua , am cumpărat o casă de la o fundație care construiește și vinde , aș vrea să știu dacă ar trebui să-mi elibereze autorizația de ... (vezi toată discuția)
Imobil - intabulare dupa cumparare mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, am cumparat un imobil si dorim sa-i facem carte funciara, intabularea, certificatul de urbanism, autorizatia de construire..........insa nu stiu ... (vezi toată discuția)
Pot uza de art 2 din legea 50/1991 pentru amenajarea unei camere in pod? MihaiBarbu MihaiBarbu Bună ziua, Doresc să amenajez o cameră în podul casei, cu o suprafaţă de nu mai mult de 20% din suprafaţa totală a casei. Ca să o acopăr se va ... (vezi toată discuția)