avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Acordare vouchere de vacanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Acordare vouchere de vacanta

Buna ziua! Sunt functionar public.
Va rog sa imi spuneti daca aveti cunostinta de un act normativ (respectiv un ordin de ministru) prin care se completeaza Legea de acordare a voucherelor de vacanta, in sensul ca acestea se acorda NUMAI pe suport electronic.
Daca da, va rog sa imi spuneti numarul acestui ordin si de cand intra in vigoare.
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 08:06, 10 August 2018
Nu exista asa ceva...

Norme de aplicare a OUG 8/2009
art. 2
(1) Angajatorii prevăzuți la art. 1 alin. (1) din ordonanța de urgență stabilesc de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite și reprezentative la nivelul unității sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții beneficiarilor contractarea achiziționării voucherelor de vacanță cu unitățile emitente, precum și forma suportului acestora, respectiv suport electronic și/sau hârtie.
......

art. 3
(1) Angajatorii, după caz, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau reprezentanții beneficiarilor, vor stabili, prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne, reguli privind modul de acordare a primei de vacanță sub forma voucherelor de vacanță, care să prevadă:
a) numărul beneficiarilor din unitate care pot primi vouchere de vacanță și nivelul sumelor care se acordă beneficiarilor sub forma voucherelor de vacanță, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;
b) categoriile de beneficiari care primesc vouchere de vacanță;
c) forma suportului pe care sunt emise voucherele de vacanță, respectiv suport electronic și/sau hârtie.
......

Buna dimineata! Multumesc pentru raspuns. Am citit aceste lucruri, dar voiam si opinia unui specialist, pentru ca s-a vehiculat acest OMFP, cand s-a aflat ca vom primi vouchere numai pe suport electronic alimentate cu jumatate din valoarea salariului minim brut
Va doresc un weekend linistit! .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanta Șerban_valentin Șerban_valentin O instituție a statului poate sa restricționeze acordarea voucherelor de vacanta pe anumite criterii(concediu fara plata sau de odihna mai mult de 30 zile? (vezi toată discuția)
Abatere disciplinară Gherghemaria Gherghemaria Buna ziua! As vrea și eu să știu dacă este legal să nu primesc vaucherele de vacanță din cauza unei abateri disciplinare? Menționez că decizia privind ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, un salariat a plecat institutie incetare CIM din data de 10.05.2018, suntem institutie publica ,bugetara, personal contractual doamna a facut cerere ca ... (vezi toată discuția)