avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dispozitia primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dispozitia primarului

In luna ian 2007 prin HCL am fost ales viceprimar,pana in iunie2008.Fostul viceprimar,da in judecata CL si cere anularea hotararilor prin care a fost demis si pe cea in urma careia am fost eu investit.Instanta ii da castig de cauza(hot. definitiva)si trebuie sa-i achitam 17 salarii nete plus cheltuielile de judecata.Actualmente este primar si in 27oct2009 emite o dispozitie prin care imi cere sa achit 64.995lei+6.157lei-suma dupa parerea mea exagerata(cca4000lei/luna),in acea perioada indemnizatia era 1620lei net.Va rog sa-mi spuneti ce sanse am daca contest aceasta dispozitie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:32, 7 Noiembrie 2009
Din punctul meu de vedere aveti toate sansele fiindca ati fost numit prin hotararea Consiliului Local. Consultati un avocat specializat in litigii de munca!B-)
Indemnizatia restanta si cheltuielile de judecata le plateste institutia care a pierdut procesul (in speta Consiliul local/primaria), nu persoana care a fost numita in acea functie (respectiv viceprimar). (banuiesc ca asa si scrie in sentinta pronuntata de instanta). Hotararea consiliului local prin care ati fost ales viceprimar este semnata de un presedinte de sedinta si contrasemnata, pentru legalitate, de secretar, dvs. chiar nu aveti nici o calitate pasiva in speta de fata. De asemenea, cuantumul despagubirilor nu il stabileste nenea primarul de capul dansului, ci se ia in considerare suma totala platita dvs. pentru perioada cat ati fost viceprimar, care se actualizeaza cu indicele de inflatie. Pentru cheltuielile de judecata, trebuie sa prezinte documente justificative.
Repet, despagubirile le suporta Consiliul local, din buget, nu dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese si incompatibilitate sinai sinai In urma alegerilor locale din iunie 2016 un partid politic a castigat in consiliul local al unei localitati un nr de 4 consilieri. Sa trecut la constituirea ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor absolvite gordius63 gordius63 Va prezint o speta si astept parerea Dumneavoastra in acest sens. Un functionar public , numit in functia publica de executie de referent Cl III , in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca un viceprimar are un vocabular jignitor la adresa ... Rulea Rulea Buna ziua! Daca un viceprimar are un vocabular jignitor la adresa cetateanului,,,Il injura,ameninta ca il bate ,foloseste cuvinte porcoase acesta poate fi ... (vezi toată discuția)