avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate face cadastru la casa fara acte doar cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate face cadastru la casa fara acte doar cu chitanta?

Buna ziua am si eu o intrebare avem o casa care am renovato aveam o camera o bucatarie si o baie leam renovat si leam mai marit .am primit amenda de la primarie deoarece au fost sesizati de vecini atunci nu ni sa explicat ca in 90 de zile trebuie facute neaparat cadastru si intabularea .acum au venit din nou si nea spus ca ne trimite in instanta si ne darama constructia .acum intrebatea mea este pana la inceperea procesului asi putea face macar cadastru la casa cu chitanta care o avem .este o chitanta veche
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:38, 18 August 2018
Nu puteti face cadastru si intabulare fara acte de proprietate.
Problema este un pic mai complicata... depinde si in ce zona a țării va aflați... in Ardeal unde exista regimul cărților funciare puteți cere intabularea provizorie . In Muntenia si Moldova, e mai complicat. Trebuie sa faceti proces de uzucapiune. Un asa proces e complicat si de lunga durata. Cel mai bine angajați un avocat sa va ajute in acest demers.
Buna dimineata, din relatarea dumneavoastra reiese ca dumneavoastra nu sunteti proprietara tabulara a acasei pe care ati renovato.
Situatia se complica in acest caz, indiferent din care zona a tarii sunteti, Legislatia este aceeasi.
Cel mai bine e sa consultati un moderator sau un avocat care sa va ajute in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de proprietate ranah ranah BUNA SEARA, AM CUMPARAT UN TEREN ACUM 18 ANI, AM FACUT O CHITANTA DE MANA PENTRU VANZARE, AM PLATIT BANII DAR PRORPIETARUL(ACUM MORT) NU A MAI APUCAT SA FACA ... (vezi toată discuția)
nu resusesc ca intabulez casa si terenul pe care le detin eva23 eva23 Am cumparat in anul 1992 o casa cu teren de la soacra mea care a murit ulterior Aceasta a mostenit casa si terenul de la mama sa cind a decedat dar nu a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune dienusa dienusa cat timp dureaza (cu aprox)o intabulare prin uzucapiune (procesul)?Terenurile au fost in folosinta parintilor(acum decedati)de peste 50 ani,o parte din ele ... (vezi toată discuția)