avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare

O persoana a cumparat un imobil,dupa aceea a facut un antecontract de vanzare/cumparare la un notar pe o anumita suma de bani cu termen de finalizare in 2018 . Inainte de a face antecontractul a demolat vechea constructie cu actele de rigoare si a ridicat o constructie noua . Antecontractul sa facut pe vechiul imobil deoarece la data incheierii actului nu avea finalizat dosarul cu cartea constructiei si nici intabularea noii constructii . Antecontractul nu a fost inregistrat la o.c.p.i deoarece partile au declarat ca nu doresc acesta . De cca.2 luni vanzatorul a hotarat sa vanda noul imobil si a obtinut un avans de la un nou cumparator . Avansul sa primit in baza unei hartii de mana,intre timp vanzatorul a finalizat incheierea constructiei si a facut si intabularea . Cumparatorul poate incheia actul de vanzare/cumparare cu acest vanzator ?
Cel mai recent răspuns: englezugigi , utilizator 07:40, 11 August 2018
Buna ziua. Nu prea se intelege ce doriti sa aflati. Daca noul promitent-cumparator poate cumpara noua constructie? In principiu, daca toate actele sunt ok, da. Ar trebui analizate ambele antecontracte si actele de proprietate ale vanzatorului.
Noul cumparator,cel care ar urma sa faca schimbul casa contra apartament,nu are antecontract,doar o hartie de mana cu un martor in care este scris ca a primit o suma de bani . Vanzatorul a facut in luna martie anul curent un antecontract in care a primit o suma de bani cu termen aprilie 2019 cu o alta persoana pe care nu la inscris la o.c.p.i, in aceasta situatie se poate incheia contractul de schimb ? Vanzatorul a facut antecontractul cu actele vechiului imobil,care nu mai exista in acel moment,in locul lui sa construit alt imobil din boltari care in acel moment era in curs de finisare .
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
englezugigi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract pentru cumpărarea unei case al cărei proiect trebuie refăcut. cum mă pot asigura că intru în posesia ei dacă proprietarul nu-și respectă angajamentul? Cosmin.C Cosmin.C Doresc sa cumpar o casa. Casa este finalizata dar nu fost respectat 100% proiectul si de aceea trebuie facut din nou proiect, intabulare si receptia finala. ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Antecontract Dan_is55 Dan_is55 Buna ziua. Am nevoie de un sfat in privinta unei probleme. Pe 28 aprilie am incheiat un antecontract la notar pentru achizitia unei case in constructie. ... (vezi toată discuția)