avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pisici fara stapan la bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pisici fara stapan la bloc

Buna ziua, avem o problema de cativa ani cu pisicile fara stapan care s-au inmultit in subsol si in jurul blocului, desi asociatia acopera aerisirile, unele persoane, care si hranesc aceste animale, rup aceste site. Desi se face dezinsectie de cateva ori pe an, este inutil, nu se poate intra in subsol din cauza puricilor. Ultima oara cand au fost scoase din subsol pentru amplasarea sitelor la aerisiri, au fost numarate peste 60 . Asociatia a pus si afise pentru a aduce la cunostinta locatarilor aceasta problema. Din pacate nu s-a rezolvat nimic. Au rupt sitele si pisicile au invadat iar subsolul. Am sunat la Sanepid, ni s-a spus ca nu tine de serviciul respectiv.
Unde am putea sa ne adresam pentru rezolvarea problemei ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta.18 , utilizator 14:37, 12 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati Directia judeteana sanitar-veterinara si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca locatarii nu sunt constienti de pericolul aglomerarii de pisici va fi greu sa se rezolve ceva. Primaria, prin hingheri, poate duce pisicile la un adapost specializat.
Mulțumesc!
Puricii nu apar din cauza pisicilor
In subsol nu exista ventilatie ,exista umezeala datorita instalatiei parte comuna care asigura perpetuarea generatiilor de purici in anotimpul cald
Daca pisicile au acces permanent ati constatat sa existe purici in subsol iarna??
Daca se realizeaza dezinsectie cu substante de calitate si in concentratia prevazuta de producator se asigura o dezinsectie durabila
Daca se utilizeaza o substanta majoritar apa este normal sa nu aiba efectul scontat
Sunt purici si iarna. Pana nu s-au înmulțit excesiv pisicile, n-am avut aceasta problema.
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Nicoleta.18, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pisicile fara stapan, inmultindu-se si locuind in subsoluri umede sunt purtatoare de purici deci ii raspandesc. Puricii se inmultesc pe pisici daca nu sunt deparazitate.
Situatia este identica cu a cainilor vagabonzi care circula prin parcuri/ iarba cu frunze, umede si sunt purtatori de purici si/ sau capuse.
Daca subsolul respectiv este intr-o zona cu parcuri si pisicile fara stapan pot fi purtatoare de capuse nu numai de purici.

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Cum scapam de maidanezi? utilizator1234 utilizator1234 Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema foarte spinoasa in sectorul 6 : cateii maidanezi. Ce putem face pentru a scapa de aceste haite agresive?Am ... (vezi toată discuția)
Ce votati la referendumul despre euthanasierea cainilor maidanezi? Antoanela Geaman Antoanela Geaman S-a intamplat o mare drama! un copilas de doar 4 ani a fost sfasiat de caini intr-un parc!!!! ce facem pentru a preveni ca aceasta drama sa nu se repete? ... (vezi toată discuția)