avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dupa cat timp pot scoate banii din firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dupa cat timp pot scoate banii din firma?

Daca am infiintat recent un S.R.L. si deja voi incasa anumite comisione,banii ii pot scoate oricand din banca sau trebuie sa astept 1 an?
Mi-a spus cineva care detine un SRL relativ recent infiintat ca nu poate scoate banii decat peste 1 an din firma si nu stiu daca este valabil si in cazul meu.
Referitor la decontari,cat la % din combustibil pot deduce?Combustibilul este folosit in interesul firmei.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:21, 10 August 2018
Cand eu ti am zis ca ti Răspunde cel mai bine un contabil, știut ce zic

Constantin Vera a scris:

Buna seara,

Total venituri pe trimestru 3000 eur

Total cheltuieli pe trimestru 600 eur

Profit 2400 eur

Impozit micro 3% 90 eur
Profit brut 2310 eur
Impozit dividende 5% 116 eur

Dividend net de incasat 2194 eur adica 2310-116 eur

In ritmul asta reiese ca in 6 luni ati depasi plafonul de 22800 lei si datorati pe persoana fizica CAS 25% si CASS 10% aplicat la 22800 lei,ptr un an. Pe trimestru ar fi 1995 lei, cca 424 eur

Deci profit clar de incasat 1770 eur in varianta optimista

Anual se determina din nou profitul,se calculeaza dividendele anuale cuvenite si se scad dividendele platite in avans la trimestru. Se poate aplica o regularizare in sensul diminuarii dividendelor cuvenite asociatilor pentru anul incheiat iar acestia vor restitui dividendele incasate in avans in plus cumva, in 60 de zile de la data bilantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile firma noua bonefeliza bonefeliza Am o firma nou infiintata, deci neplatitoare de TVA, fara angajat, care vinde fotografii online ( prin DOWNLOAD). Cateva intrebari: 1. Firma este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea dividendelor in primul trimestru de la infiintare ColcearCata ColcearCata Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in vederea distribuirii materialelor publicitare. Intrebarea este daca pot scoate dividendele in primul trimestru de la ... (vezi toată discuția)