avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cheltuieli deductibile firma noua
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cheltuieli deductibile firma noua

Am o firma nou infiintata, deci neplatitoare de TVA, fara angajat, care vinde fotografii online ( prin DOWNLOAD). Cateva intrebari: 1. Firma este obligata sa aiba cumparat pe firma un aparat foto sau mobil, cu care face pozele puse la vanzare? 2. La achizitionarea unui aparat foto pe firma, poate fi cumparat fara TVA din U.E. ? 3. Un exemplu: Am cumparat un aparat de 1000 euro+TVA 190 euro= 1190 euro. Vand poze de 5000 de euro intr-un an. La ce bani platesc impozit? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:53, 28 Septembrie 2019
Presupun ca aveti infiintat un srl platitor de impozit pe venitul microintreprinderii de 3% (pentru ca nu aveti niciun angajat cu contract de munca pe firma)? Deci veti plati acel impozit trimestrial prin depunerea declaratiei 100 pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru si tot pana la aceasta data trebuie sa faceti si plata la ghiseul de la finante.
Declaratia 100 o depuneti si in cazul in care venitul pe trimestru respectiv este zero.
Venitul pe trimestru respectiv este cel rezultat din facturile emise chiar daca nu sunt incasate inca.
Declaratia 100 o depuneti doar electronic pe internet folosind certificatul de semnatura electronica.
Nu puteti sa deduceti alte cheltuieli la stabilirea bazei de calcul pentru impozitul pe venitul microintreprinderii de 3%.
Separat puteti inregistra in contabilitate pe langa cheltuielile facute cu infintarea firmei si cheltuielile facute cu activitatea firmei conform documentelor fiscale (factura, chitanta, bon fiscal, ordin de plata daca ati facut plati prin contul bancar al firmei) si astea vor fi luate in calcul la stabilira rezultatului contabil anual al firmei, adica daca firma termina anul 2019 cu profit sau piedere si, daca e cu profit, ce dividende se vor plati anul urmator (dupa depunerea bilantului contabil intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru CECCAR) pentru cel curent si ce impozit pe dividende de 5% se va plati la stat odata cu plata sumei cuvenite asociatului.
Daca achizitionati aparatul de fotografiat cu factura pe firma, il introduceti in contabilitate ca mijloc fix (daca e la o valoare de peste 2500 lei conform facturii) sau direct pe cheltuili la valoarea mai mica. Veti plati intreaga valoare cu tot cu tva si asa il treceti si in contabilitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe srl Silviu S Silviu S Buna ziua, La infiintarea unui SRL, care sunt mai exact taxele pe care trebuie sa le platesc? 3% pe venit si 5 % din dividende din ce am citit. La suma ... (vezi toată discuția)
Magazin online Tbyon Tbyon Am nevoie de cateva informatii referitoare la crearea unui magazin online mic: - pot sa-l folosesc ca persoana fizica - trebuie sa platesc taxe - cum ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere adriana m adriana m Buna ziua, am o nelamurire,va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez corect. 1.Am fost firma platitoare de impozit pe profit de 16%,am trecut ... (vezi toată discuția)