avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am depus la Impozite și taxe contractul dar apoi cumpărătorul n-a mai vrut s-o plătească. Cum pot intra iar în posesia mașinii?

Am vândut o Dacia Solenza unui cetățean din jud. Ilfov,am făcut actele de vânzare cumpărare,el neavând banii mi-a spus că ne vedem a doua zi să încheiem tranzacția.Eu am depus la taxe și impozite contractul de vânzare cumpărare și în 5 minute a fost gata. La sunat pe individ, i-am spus că actele sunt gata și că îl aștept să vina cu banii și să ia mașina.Ma sunat spunând că nu mai are bani(a invocat câteva probleme). Vă rog ,cum pot intra iar în posesia mașinii?.
Cu respect.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:49, 20 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pretul nu conteaza, atunci sunteti in postura in care aveti la dispozitie o masina cu care puteti sa va plimbati (in perioada legala). Este problema cumparatorului sa-si inregistreze masina pe numele lui si sa intre in legalitate. Pe dvs va intereseaza in primul rand sa fiti scazut cu masina de la taxe si impozite locale. Daca vreti sa stati si mai linistit, mergeti la un executor sau la un avocat sa va redacteze si trimita o notificare catre persoana respectiva in vederea finalizarii demersurilor si predarii masinii (daca va pricepeti puteti sa o faceti si singur). La Remat nu ar trebui s-o predati intrucat nu-i a dvs (desi in anumite situatii, s-ar putea si asa ceva, dar nu mai complicam discutia). Pot exista si alte optiuni, in functie de interes (insa dupa cum v-am mai spus, ar trebui vazute si actele).
O simpla întrebare : "proprietarul" neposesor care urma să achite mașina, are și el un exemplar al contractului de vânzare- cumpărare ?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu are nimic.Toate actele sunt la mine.Doresc sa o pun din nou pe rol pe numele meu.Cu respect.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire auto jeoanesss jeoanesss Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la impozit a unei masini silviualin silviualin Buna ziua Ma confrunt cu o problema de cateva luni. Am achizitionat o masina pe care am inscris-o la impozit pe numele meu insa nu am mai inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)