avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Informații despăgubiri după accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Informații despăgubiri după accident

Se poate da in judecata pe cineva care mi a lovit masina parcata regulamentar pt. perioada in care eu am rămas fără masina?
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Lili34, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:04, 13 August 2018
Desigur. Cuantumul despăgubirilor include şi cheltuielile tale cu închirierea sau folosirea altei maşini pe perioada reparaţiilor. Şi orice alte cheltuieli cauzate de coliziune.
Extras din Legea nr. 132/2017
Art. 11: Riscurile acoperite
(2) Fără a se depăşi limitele de răspundere prevăzute în contractul RCA, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (4) şi (5) şi în condiţiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a contractului RCA, asigurătorul RCA acordă despăgubiri în bani pentru
b) prejudicii materiale, inclusiv costuri de radiere şi înmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, dovedite cu acte, cheltuieli aferente diminuării valorii vehiculului după reparaţii, dovedite cu acte sau expertiză;
d) prejudicii reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a vehiculului, pe baza opţiunii persoanei prejudiciate;

Prevederea mai sus reprodusa se refera la daunele produse in urma unui accident de circulatie. Aceste daune daune se platesc de catre asiguratorul RCA.
Daca avaria s-a produs in afara unui accident de circulatie va puteti adresa instantei civile.
ing, Ioan Ciobanu
Aşa este, de regulă asigurarea plăteşte până la plafonul maxim de asigurare al pârâtului.
Dar dacă pagubele depăşesc asigurarea, pentru diferenţă, în urma unei sentinţe judecătoreşti poţi executa bunurile pârâtului.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati/daune lipsa folosinta autoturism mihai d. mihai d. In urma cu 2 ani, circuland pe un drum prioritar am fost lovit de cineva care nu a respectat indicatorul \"cedeaza trecerea\". Am fost la Politie si s-a ... (vezi toată discuția)
Despăgubire transport platformă pe rca-ul vinovatului ottotavy ottotavy Va salut, Dupa un accident in urma caruia autoturismul meu nu se mai poate deplasa am chemat platforma pentru a il aduce la constatare si apoi la ... (vezi toată discuția)
Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur expirat, cu accident? Mari96 Mari96 O persoana cu alcoolemia 0.83 a făcut accident ( a lovit o alta masina datorită nepastrarii distanței, în mașină lovită se afla un copil. La fața ... (vezi toată discuția)