avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare activitate firma

Buna ziua!
Doresc sa deschid procedura de suspendare a activiatii societatii,stiu ca trebuie sa merg la ONRC si apoi la Administratia financiara pentru a obtine derogare pentru depunerea declaratiilor fiscale...ce se intampla daca am de incasat bani de la clienti...ii pot incasa dupa suspendarea activitatii?si cum?am inteles ca nu mai pot taia chitante,dar in banca ii pot incasa?si ce fac cu facturile pentru utilitati(energie,telefon)?cum le platesc?pe perioada suspendarii activitatii mai platesc impozite la bugetul local pentru masini,cladiri,terenuri? va rog mult sa ma ajutati...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 18:06, 7 Noiembrie 2009
Suspendarea activitatii presupune interdictia de a mai obtine venituri. Incasati creantele de la clienti si platiti-va datoriile.
deci nu putem avea venituri, dar cheltuielile pot merge in continuare?
le inregistram in contabiliatate la data la care le efectuez sau astept sa ies din perioada de suspendare?
intreb pentru ca , pentru derogarea de la finanate, au gasit ceva majorari pe care trebuie sa le platesc etc, si nu stiu ce fac apoi cu chitanta de plata , daca inregistrez in contabilitate se va modifica balanta si implicit o sa am alte date la bilant
cum sa fac?
Dupa cum am mai spus, datoriile unei firme suspendate trebuie platite, si implicit, acestea se inregistreaza in registrul de casa al firmei si totodata in contabilitate
Mai mult decat atat, nu uitati ca bilantul (acele situatii financiare) se intocmesc si se depun si pe perioada suspendarii:D
ok, multumesc
scuze daca a tb sa repetati pt mine:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Suspendare societate tynadiana tynadiana Buna ziua, Am suspendat socitatea in martoe 2010 (pentru 3 ani). As dorii sa stiu acum mai am vreo obligatie? Trebuie sa ii anunt si pe cei de la ... (vezi toată discuția)