avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii

Daca dupa 2 luni reclamanta (care a deschis proces de divort cu minori ) a facut si proces ordonanta presedintiala (datorita faptului ca minorul este la parat ) care este solutia de principiu ca paratul sa pastreze pe toata perioada judecarii procesului minorul? Poate nu am fost destul de clara in formularea intrebarii: cum se reactioneaza la un astfel de proces (ordonanta presedintiala ) ca reclamanta sa nu obtina sentinta pentru domiciliul minorului la ea? Va multumesc.
Se poate admite sau respinge pe ordonanta dar depinde foarte mult si cum se judeca fiecare parte din proces.

Astfel de cazuri se analizeaza in concret si cu actiunea in justitie in fata.
Sunt mai multe aspecte de examinat si mai ales urgenta...
Daca este sau nu necesara o hotarare pe ordonanta conteaza foarte mult...

Mai am o intrebare: se poate depune cerere reconventionala in procesul de ordonanta presedintiala? Mentionez ca la procesul de fond inca nu s-au urmat posibilitatile de atac ( cerere reconventionala sau intampinare) . Va multumesc.
Va rog puteti sa ma ajutati cu un alt raspuns? In acest proces ordonanta presedentiala cerut de reclamanta poate paratul la care domiciliaza minorul sa solicite ancheta sociala? Mentionez ca paratul locuieste in alt judet. Va multumesc.
Puteti cere.
Va rog puteti preciza, daca raspunsul dvs. ca "puteti cere" se refera la ancheta sociala . Procesul se desfasoara in localitatea unde au avut ultimul domiciliu iar minorul cu paratul sunt in alt judet.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)
Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)