avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 372 cod penal.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 372 cod penal.

Buna seara! Am o intrebare legata de art. 372 din codul penal. Daca acest articol interzice portul si folosirea obiectelor periculoase precum cutitul sau pumnalul, in unele locatii definite (adunari culturale sau sportive, locuri autorizate de distractie sau agrement, institutii publice, mijloace de transport). Inseamna ca in restul cazurilor (e.x. masina personala, pe strada), portul unor astfel de obiecte este permis?
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 12:06, 20 Septembrie 2019
Cred ca depinde de circumstante. De ex. daca mergeti pe strada cu un cutit in mana puteti fi arestat.
In locurile enumerate in art. de lege nu intra nici masina si nici faptul ca te plimbi cu un cutit pe strada!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baston telescopic/arme albe etc. Chepaci25 Chepaci25 Okay, pentru toti priceputii invechiti o sa las asta aici: Legea din Art.372 Codul Penal Nou 2009. (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, ... (vezi toată discuția)
Port ilegal de arma- cutit florinvasile1975 florinvasile1975 una seara am si eu o intrebare am un baiat major clasa 12 si acum vreo 2 luni a luat de acasa un cutit de bucatarie si a amenitat in scoala un coleg care ... (vezi toată discuția)
Limitele legii in ceea ce priveste armele albe nicu543 nicu543 Buna ziua, Va salut. Am obiceiul sa ma plimb des pe munte singur, lucru care poate deveni ocazional periculos. Drept urmare in general am in rucsac mai ... (vezi toată discuția)