avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Martor asistent in pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Martor asistent in pv

Este valabila declaratia unui martor asistent in instanta daca in pv de constatare apare numai numele fara alte date si nici nu semneaza pv ?
Cel mai recent răspuns: podaraurel , utilizator 18:18, 12 Noiembrie 2009
ar fi bine daca dvs. ati avea martori, dar...
eu baniesc ca nu aveti (nu prea primesc amendzi rutiere - rosu, centura etc. - soferii care au pasageri in masina, fiindca politaii stiu ca pasagerii pot fi martori contra lor in instanta).

Si daca nu aveti martori, n-ar trebui sa fie o problema, pentru ca, "in lumina jursiprudentei europene", contraventionalul este asimilat penalului, si deci agentul constatator trebuie sa faca dovada legalitatii sanctiunii aplicate. Cuvantul dvs. contra cuvantului agentului nu este o baza suficienta pentru o sanctionare legala.

Eu cred - oarecum dupa ureche, fiindca nu am vazut actele, si nici judecatorul dvs. - ca instanta nu va putea cita martorul asistent: cate vreme acesta este identificat in pv doar prin nume, el nu exista dpdv legal (daca sunt 1000 de Popescu Vasile in Romania, pe care il citeaza instanta? Pe cel indicat de politie? Hmmm...).
Eu m-as spune in scris administrarii probei cu declaratia de mana (= o fitzuica scrisa de nevasta organului constatator, in bucatarie la socrii, avand si o pata de zacusca pe ea - rog instanta sa citeze nevasta agentului ....) (declaratii de-astea inca nu am vazut pana acum... mare gradina!!), precum si citarii unui martor la datele indicate de politie in cadrul litigiului (as sustine de ex., ca nu este acelasi cu cel din p-v...).
Daca ajungeti sa audiati martorul (eu nu consider ca asta ar trebui sa se intample), poate se mai clarifica lucrurile: prima intrebare pe care trebuie sa o puna instanta este daca martorul este angajat al Politiei... de aici mai vedeti ce si cum...
Instanta nu are de ce sa il intrebe daca isi sustine/mentine declaratia: din punct de vedere legal, aceea nu este o declaratie de martor, acea hartie nu exista!!! daca martorul are ceva de spus, trebuie sa spuna din nou, sub juramant, in fata instantei unde s-a legitimat, si unde va semna, cu posibilitatea ca si dvs. sa ii puneti intrebari.
Recomandarea mea este, daca vi se pare catusi de putin ca instanta este inclinata sa ia in calcul acea declaratie, atunci insistati dvs. in audierea celui care a dat-o.
Mult succes va doresc sa combateti aceasta ineptie care vi se intampla!
(poate ne tineti la curent cu evolutia cazului)
am semat pv dar la obiectii am trecut si varianta mea si faptul ca in masina mai erau alte 3 persoane care pot sustine ce am declarat una din persoane urmeaza sa depuna marturie la urmatoarea infatisare unde am cerut sa vina si martorul politiei care a fost si el citat

Se poate anula pv doar pentru lipsa cnp si a semnaturi martorului asistent?

Eu vroiam sa dovedesc prin faptul ca nu este trecut cnp si nu a semnat martorul scris in pv ca nu pote da declaratie din moment ce nu poate face scriptic dovada ca a fost la fata locului (asa poate fi trcut un prieten al agentului fara sa fie de fata si la proces declara ce vrea agentu)
nu cred ca instanta ar putea dispune anularea p-verbal doar pe acest considerent, acesta nefiind unul din motivele de nulitate absoluta a unui p-verbal prevazute la art.17 din O.G.2/2001, deci il consideram un motiv de nulitate relativa si care daca v-ar fi vatamat in vreun fel trebuie probat de dvs in ce fel ati fost vatamat prin aceasta...

dupa cum se preciza si mai sus acea declaratie extrajudiciara nu are o forta probanta superioara ca depozitia din fata instantei facuta sub puterea juramantului si sub sanctiunea penala prevazuta de art.260 Cod penal, prin urmare instanta tinand seama de rolul ei activ va starui la aflarea adevarului, va dispune audierea martorilor propusi de dvs si de partea adversa si la momentul in care va declara incheiata faza probatorie va pronunta o solutie...
ne complectarea corecta a rubrici martor asistent nu duce la nulitatea acelui martor repet ca in pv nu apare decat un nume fara cnp si semnatura (recunosca ca politistii sunt foatre capabili din moment ce au reusit sa ia o declaratie unei persoane pe care au gasit o doar dupa un nume si care intamplator este si cel care a vazut tot ce sa intamplat)

nu mi se pare normal ca politistul sa treca un nume la rubrica martor asistent (un prieten care ajuta la nevoie) fara ca acesta sa fie la fata locului cum riese si din faptul ca nu semneaza pv iar in caz de nevoie acesta sa depuna narturie dupa cum ii spune politistul
Lipsa semnaturii si a datelor martorului duca la anularea procesului verbal, pentru ca vatamare aadusa dvs. prin acest fapt este evidenta: ati fost amendat, adica s-a adus atingere patrimoniului dvs.

Este excelent ca dvs. aveti martori.
La finalul procesului, cand instanta va va intreba ce vreti, veti cere:
1. anularea p-v pentru lipsa datelor martorului, si, de fapt, lipsa martorului
2. anularea p-v pentru ca s-a retinut o stare de fapt gresita, dupa cum va rezulta din declaratiile martorilor dvs.

Mult succes!

Alte discuții în legătură

Intrebare C.Geta C.Geta buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva.in urma cu doua luni sotul meu a gasit in parcare suportul de la placuta de inmatriculare rput.si-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 r4oulduke r4oulduke Buna ziua, Ma intereseaza in ce masura pot contesta o amenda de 800 ron pe care o consider primita fara motiv. Ce s-a intamplat, pe scurt: Eram oprit cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)