avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împărțirea banilor din timpul căsniciei: cum pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împărțirea banilor din timpul căsniciei: cum pot recupera suma cheltuită de soție din contul comun?

Buna ziua.

Sunt in urmatoarea situatie: urmeaza sa divortez de sotie si ne dorim o impartire corecta a bunurilor comune. Am inteles ca se poate face la notar.

Pe langa alte bunuri imobile, avem si o suma importanta de bani, provenita din vanzarea unei proprietati comune.

Avand in vedere ca eu am bunurile imobile pe numele meu, si fiind plecat din tara in acea perioada, am acceptat ca suma provenita din vanzare sa fie depusa in contul personal al sotiei mele. Mi s-a parut firesc atunci. Si nu ne-am atins de acei bani, in ideea ca ne cumparam o casa in zona nord a Bucurestiului.

Acum insa, vorbind cu sotia mea despre acel cont, imi spune ca suma din cont nu mai este nici 50% din valoarea intiala, ea "cheltuind diferite sume pe fel de fel de cheltuieli, ea calatorind in interes de afaceri si avand cheltuieli, etc". Imi spune ca nu are facturi sau bonuri, ci "pur si simplu s-au cheltuit banii".

Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac la notar, cand se vor imparti bunurile, pentru a recupera suma disparuta, pentru ca ea nu poate justifica sumele cheltuite, si eu nu pot stii pe ce s-au cheltuit.

E vorba de o suma de peste 50.000 Euro si sunt convins ca i-a ascuns undeva, ca sa nu intre la impartirea la notar.

Ce pot sa fac? Ce arme am?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua "LucaMoise".

Ati afirmat : "... am acceptat ca suma provenita din vanzare sa fie depusa in contul personal al sotiei mele ... ".

In situatia in care considerati ca sotia s-a folosit in mod "abuziv" de "suma" respectiva, va trebui sa demonstrati acest aspect in fata instantei de judecata.

Mult succes !!!




Stimate domn,

Adresati-va instantei de judecata, in vederea impartelii.

Actiunea de partaj poate fi promovata oricand.

Ceea ce caracaterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre cei doi codevalmasi nu are individualizata o cota-parte ideala, abstracta, matematica , din dreptul de proprietate.

Aceasta urmeaza a fi determinata prin partaj.

Instrainarea unui bun , in timpul casatoriei,poate fi demonstrata.

Unele aspecte pot fi atestate prin declaratii de martor.

De vreme ce intre dvs si sotia dvs sunt grave neintelegeri, este greu de crezut ca veti partaja bunurile pe cale notariala, amiabila.

Instanta de judecata poate stabili cote de contributie diferentiate, rasturnand prezumtie de contributie egala, la dobandirea bunurilor comune.


Rasturnarea prezumtie de contributie egala poate fi realizata prin orice mijloc de proba, prezumtia nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort Marius_mto Marius_mto Doi soti au ca bunuri comune doua case cu teren, una construita in timpul casatoriei pe teren cumparat din banii proveniti de la o retrocedare din partea ... (vezi toată discuția)
Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)