avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construirea unui perete în apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construirea unui perete în apartament

Buna ziua. Am facut un ante contract pentru un apartament pe care urmeaza sa il achizitionez prin programul Prima Casa. Am dat un avans si creditul urmeaza sa mi-l dea banca dupa ce iese CF-ul. As vrea sa imi despart livingul de bucatarie si as vrea sa stiu cum as putea sa fac asta sau dezvoltatorul ar putea, inainte sa iasa CF-ul.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 08:53, 20 August 2018
Orice modificare constructivă implică niște costuri suplimentare (excluzând construcția propriu-zisă) pentru obținerea: certificatului de urbanism, proiectului, autorizației de construire. Toate acestea se pot solicita doar de către proprietar. Autorizările durează câteva săptămâni.
Modificarea trebuie să figureze în cartea funciară, astfel că este necesară o nouă documentație cadastrală... Ori, veți construi un perete de ”rigips”, fără să mai deranjați ”lumea” bună, dar nici vecinii cu simțurile fine.
IonPopescu-B, utilizator
Deci sa inteleg ca un perete din rigips e considerat ceva provizoriu si nu imi trebuie alta documentatie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a nu intampina dificultati la acceptarea dosarului este de preferat ca situatia la fata locului sa coincida cu rextrasul de informare cadastrala
Aceasta ar fi situatia ideala si stiu ca exista posibilitatea ca sa se respinga creditul in conditiile in care nu apare peretele in acte, dar cu toate astea sunt curioioasa daca totusi s-a dat la cineva, cu toate ca avea peretele construit sa zicem din rigips, adica provizoriu, care nu are nicio legatura cu peretii desustinere a blocului. Ca sa legalizez acest perete am nevoie sa fiu proprietar si ca sa fiu proprietar am nevoie de credit...
Renata Renata, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa intelegeti ca orice modificare fata de proiect indiferent daca este provizorie sau definitiva -daca nu exista notata modificarea l;a cadastru atrage respingerea dosarului de credit
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007 actualizata
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Perete de rigips decorativ/masca care lipseste de pe releveul apartamentului xsandra xsandra Salut, vreau sa achizitionez un apartament printr-un credit ipotecar; in releveul apartamentului nu apare un perete de rigips construit intre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Marya.M Marya.M Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament si am facut antecontractul cu avansul de 15%, ,urmeaza sa i iasa cf ul in noiembrie,dar eu am ... (vezi toată discuția)
Modificari interioare apartament prima casa mariadordea mariadordea Buna ziua, In urma cu 2 ani am cumparat un apartament prin programul Prima Casa. Apartamentul este ipotecat in favoarea Ministerului Finantelor. As dori sa ... (vezi toată discuția)