avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Invitatie Politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Invitatie Politia locala

Buna ziua/seara. Am primit o invitatie la Politia locala in parbrizul masinii pentru parcare neregulamentara. Tin sa precizez ca invitatia este pentru data de duminica, 19 august, ora 18. Dat fiind faptul ca nu am domiciliu de resedinta si fiscal in Romania, nu am cum sa ajung la politie, deoarece sunt venit in concediu si nu am timp sa stau pana luni, 20. Ce este de facut? Sa stau sa-mi astept amenzile(de neprezentare si parcare ilegala) in posta, sau pot sa le clarific la consulat, ambasada? Prefer sa platesc o amenda la jumatate decat 2 intregi. Masina este si ea inregistrata in afara Romaniei.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:00, 17 August 2018
Pentru a dovedi respect fata de autoritatea statutului,puteti desfasura efortul ca pana la plecare sa contactati emitentul citatiei sa incercati sa clarificati problema
Fiind vorba despre o entitate cu ”foc continuu”, mergeți până la sediul acesteia și vedeți dacă s-a întocmit proces-verbal de sancționare contravențională, sau este vorba despre un avertisment. În oricare dintre situații, mai bine este să porniți la drum fără un stres în plus. Poliția locală ”este și ea oameni”! chiar dacă nu par.

UnUtilizat0r a scris:

Ce este de facut? Sa stau sa-mi astept amenzile(de neprezentare si parcare ilegala) in posta, sau pot sa le clarific la consulat, ambasada? Prefer sa platesc o amenda la jumatate decat 2 intregi. Masina este si ea inregistrata in afara Romaniei.

Pentru neprezentare nu veti primi nici o amenda, politia locala nu are dreptul (ICCJ dixit) sa faca asa ceva, pentru parcare trebuie sa va incheie un PV de contraventie, in urma identificarii. Rostul invitatiei tocmai asta e, sa va identifice. Faceti cum doriti.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie auto - e valida? Bogdan1995 Bogdan1995 Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ... Maryus1986 Maryus1986 Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara. Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara Ionut245 Ionut245 Buna seara. Am venit intr-o seara de la munca pe la ora 23 si logic ca nu am gasit nici un loc liber de parcare unde sa imi las masina. Am vazut ca undeva pe ... (vezi toată discuția)