avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală

Bună ziua,sora mea a mostenit o casă de la bunica noastră prin contract de întreținere în care spunea că lasă întreaga ei avere ei,sa ajuns la judecati cu mama vitregă deoarece ea nu vroia să iasă afară spunea că și ea este coproprietar,nu ne-a mai lăsat în curtea casei părintești,în fine până la urmă sa rezolvat sa terminat procesul de evacuare,mama vitregă anul trecut când tata a fost pe pat a băgat niște bani acolo,acuma când să o scoatem ne-a cerut 200 mil nu am fost de acord și nici nu aveam atâția bani,și atunci fratele vitreg mi-a spus ca ei își iau tot ce au făcut ei,eu le-am spus că așa e cel mai bine dar să aduca casa la starea inițială cu uși cu ferestre etc,că ei anul trecut au cumpărat termopane și o bucată de acoperiș au schimbat,și la acoperiș au luat tabla cu lemnu si au pus tigla veche cu lemnul vechi bineinteles în batjocură au pus,în prima fază ne-am înțeles la o săptămână termen,apoi le-am mai dat 2 saptamani și pe urmă încă o săptămână,eu am crezut că fratele vitreg nu e așa am crezut că mă înțeleg cu el am ținut la el că pot să zic că l-am crescut și eu,Tatăl meu a fost un om deosebit un om gospodar,bunicii la fel,eu le-am spus să ia ce este al lor,ei au luat tot tot butoaie,cazan de țuică,căruțe,remorcuta,etc.,Partea cea mai urâtă casa este dezastru nu am uși nu am geamuri,ploua înăuntru,pereți stricați,etc,când a venit mama vitregă în casa aia era tot geamuri uși ferestre covoare perdele mobilă etc,au cărat într-o luna cu trecătorul tot în ultima zi am auzit că au venit din sat care cum au vrut să ia ceva lea dat și gratis,până și țevile de la vie au luat,Oare ce aș putea face??,Și-au bătut joc de noi,în condițiile în care ne-au mai pacalit le-am dat o căsuță deci au avut unde plecă.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 08:59, 17 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu rezolvi nimic cu plangere penala.
Da-i in judecata pentru pagubele pricinuite. La proces, angajeaza un expert sa evalueze pagubele si dupa ce obtii hotararea, poti sa incerci sa recuperezi banii de la ei.
Alta solutie nu ai.
Sau, fiind vorba de rude... te lasi pagubas. Ii lasi in plata domnului. Iti repari casa si-ti vezi de treaba.
Oricum si ei sunt suparati pe tine ca le-ai suflat mostenirea de sub nas. Ei asa considera si nu conteaza ce spui tu.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! după decesul socrului,a soției și a soacrei (în ... Tudor63 Tudor63 Bună ziua! După decesul socrului,a soției și a soacrei (în aceasta ordine și în mai puțin de 1 an) mi s-a interzis accesul în curte și casa (lanț ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru furt rotarualin rotarualin situatia mea este urmatoarea am fost dat afara din casa unde am domiciliu de care mama vitrega ,o lunga perioada de timp nu am mai intrat in casa am locuit ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati buni si vitregi dan_dare dan_dare Buna ziua am o speta , e mai complicat , incerc sa explic. Mama are o sora buna si inca 2 frati vitregi(acelasi tata, mame diferite).Eh aceasta sora buna ... (vezi toată discuția)