avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru furt

situatia mea este urmatoarea

am fost dat afara din casa unde am domiciliu de care mama vitrega ,o lunga perioada de timp nu am mai intrat in casa am locuit in alta parte dar acum vreo luna am intrat in casa unde am domicilui si am luat o camera foto si niste poze ( camera foto am luat-o cu acordul unuia dintre frati mei vitregi (care nu are domiciliu acolo dar locueste acolo), el nu era acasa cand am luat a aceasta camera foto dar i-am zis telefonic ca o iau si o s-o aduc peste cateva saptamani , camera foto foto nu este bunul lui propriu si (sincer nici nu stiu al cui este ) banuesc ca este a lui taicamiu care a decedat acum ceva timp

acum mi s-a spus de catre avocatul (mamei vitrege - (care nu locueste in tara ) ca mi s-a facut o plangere penala pentru furt ( al camerei foto si a pozelor )

INTREBAREA MEA ESTE :

-EU DACA NU LOCUESC LA ACEA ADRESA PENTRU CA NU MA LASA FRATELE VITREGI SA INTRU IN APARTAMENT CUM AFLU CAND SUNT CITAT LA POLITIE .

-CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT ( nu pentru ca nu vreau, ci pentru ca nu am de unde sa stiu cand primesc citatia )

-CE POT SA PATESC ( poate sa ma aduca cu mandat ) ?

-sau unde sa ma duc sa intreb de aceasta plangere ?

Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
rotarualin, utilizator
Cel mai recent răspuns: rotarualin , utilizator 09:01, 1 Martie 2014
Intrebati avocatul mamei vitrege unde a fost formulata plangerea (de regula la circa de politie in raza careia partea vatamata isi are domiciliu) si mergeti la cel care o instrumenteaza. Aratati-i cartea de identitate si explicati-i exact ceea ce ati scris mai sus. Daca acea camera era un bun comun, fiind a tatalui dvs. atunci era si a dvs. insa si in atare conditii tot furt se numeste pentru ca ati patruns in locuinta fara consintamantul proprietarului de unde ati luat camera care era in detentia altuia.
Vezi Art. 227 Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
In ceea ce priveste citarea o sa-i dati organului de cercetare penala adresa unde sa va citeze.


SI cum sa cer consintamantul proprietarului sa intru intr-o locuinta unde am domcilui si am mai si locuit acolo cativa ani si in plus mai mai si cheile de la casa ?

.SI nu inteleg cum sa se considere furt ceva ce eu am luat cu acordul fratelui .

Dar as vrea sa stiu daca propietarul nu are acte pe acea camera foto cum poate sa dovedeasca ca este al lui ,si daca in acesata situatie mai este valabila plangerea ?

Eu as putea spune ca este a mea camera foto si mama vitrega ca este a ei , cum poate politia sa diferenteze acest lucru .

si ce se intampla daca eu nu ma prezint la politie ? pentru ca avocatul nu mi-a dat mai multe informati si nici nu vrea sa imi mai spuna nimic despre aceasta plangere , eu momentan nu sunt in romania si nici in tara nu pot sa vin ca imi perd postul de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala rotarualin rotarualin situatia mea este urmatoarea am fost dat afara din casa unde am domiciliu de care mama vitrega ,o lunga perioada de timp nu am mai intrat in casa am ... (vezi toată discuția)
Declaratie penala Florentina1982@@# Florentina1982@@# Am sunat la nr urgenta pt ca o cumnata ma batea in curtea mea, a socrului unde locuiesc din 2004 pe motiv ca nu iam facut invitatie la parastasul mamei ei de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai ... cyp80myr cyp80myr Bună ziua! Mama mea are un frate, iar părinții lor nu mai sunt în viață! După moartea bunicului meu(2005), bunica împreună cu fratele i-au cedat mamei ... (vezi toată discuția)