avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV amenda circulatie


Buna ziua, as dori si eu un sfat cum sa atac prin contestatie o amenda.
In 15 august pe A1 la 10+500 am fost oprit de un echipaj de politie acuzand ca am incalcat banda de urgenta.Autostrada A1 inainte de intrarea in Bucuresti este pe 3 benzi circulam pe banda a 3 cand am.observat ca banda a 3 se termina am semnalizat pt revenire pe banda a 2 si cum se curcula bara la bara si nineni nu ti acorda prioritate am inaintat foarte usor pana cand mi s a facut loc pe banda a 2
La intrarea in Bucuresti am fost tras pe dreapta acuzandu ma ca am circulat pe banda de urgenta,i am explicat frumos Dl politist situatia nu a vrut sa inteleaga,i am dat actele sconstand in certif de imatriculare permis si pasaport,mi a cerut CI i am spus ca nu o am.la mine si a fost foarte iritat..Mentionez ca atat permisul car si pasaportul sunt eliberate de Mare Britanie fiind cetatean cu dubla cetatenie..
Cand si altii au facut acelas lucru i am zis pe ei de ce nu i opritii??? Replica a fost Nu i am vazut.Cred ca am fost discriminat.Doresc sa depun contestatie deoarece in zona nu exista indicator sau marcaj prin care sa se atentioneze ca pe distana de 100 ,150 metri pana la terminarea autostrazii este banda de urgenta.
Cum si unde sa depun contestatie
Multumesc!
Sent from Yahoo Mail on Android
Sent from Yahoo Mail on Android
contestatia se face la judecatoria competenta (pe raza careia a fost savarsita abaterea, cf. PV). cat despre discriminare, nici vorba. ati comis o contraventie, (cf. politiei) sunteti amendat. nu puteti pretinde sa fie amendati toti ceilalti,
daca vreti sa va judecati, fie luati-va un avocat, fie pregatiti-va sa stati in tara minim 6 luni. o sa dureze
Multumesc f mult pentru raspuns. Contestatia trebuie facuta si depusa de un avocat sau si eu o pot depune?
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Puteti sa o depuneti si dvs important este sa o formulati motivand-o in fapt si in drept,propunand probe etc.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc frumos pt raspuns.
Inca o intrebare Ce ma sfatiiti sa platesc amenda inainte sau dupa solitionarea contestatiei ???


Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este indicat sa achitati acum daca mai sunteti in termen pt a beneficia de reducere,in cazul in care se admite contestatia suma achitata se poate restitui.Daca este respinsa macar nu ramaneti cu paguba intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda si suspendare permis dritaS dritaS Buna seara Azi apropiindu-ma de o intersectie semaforizata cu trei directii de mers (incadrare) m-am incadrat pe banda 2 directia inainte,din neatentia mea nu ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in conditii de trafic pentru depasire coloana bogdan.plesa bogdan.plesa Buna ziua! As vrea sa ma adresez dumneavoastra cu o situatie pentru care sper ca voi gasi o solutie rationala ! Ieri circulam spre Cluj , iar inainte de a ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu un mercedes citaro mihaela_ana_mika mihaela_ana_mika Salutare! am patit-o ca daca tot am masina sa stiu ca se si indoaie si nu sta frumoasa ca in prima zi.O sa incerc pe scurt sa relatz ce s-a intamplat.Ma ... (vezi toată discuția)