avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat in conditii de trafic pentru depasire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat in conditii de trafic pentru depasire coloana

Buna ziua!
As vrea sa ma adresez dumneavoastra cu o situatie pentru care sper ca voi gasi o solutie rationala ! Ieri circulam spre Cluj , iar inainte de a ajunge , pe dealul Feleacului am intalnit un blocaj in trafic de cativa km. Eu eram pe banda a doua iar banda intai era ocupata de camioane bara la bara. Spre varful feleacului banda a doua se termina si apar sagetile care indica incadrarea pe banda intai . Situatia a fost de asa natura incat , fara sa exagerez , nu m-am putut incadra pe banda intai deoarece nu m-au lasat cei cu camioanele. Am depasit cu putin , din nou fara exegerare , sagetile incercand sa intru pe banda , moment in care un agent mi-a facut semn sa depasesc toata coloana. Eu am crezut ca ,vazand situatia in car ma aflu , incearca sa ma ajute. cand am ajuns in dreptul lui m-a oprit si , bine-nteles mi-a retinut permisul pentru depasire in loc interzis si depasirea coloanei. Pe procesul verbal am obiectat :" nu am efectuat manevra de depasire decat la indicatiile agentului " . Sunt extrem de revoltat si datorita faptului ca inaintea mea au trecut alte masini pe langa coloana , depasind-o , fara ca ele sa fie oprite, printre care si un mercedes S class , ( eu fiind intr-un logan) . pe procesul verbal nu este trecut nici un martor , eu mai fiind cu o persoana in masina. Credeti ca ar trebui sa fac contestatie si ar avea rost ? . Unde trebuie sa contest procesul verbal . As dori sa depun si o plangere impotriva agentului , pentru abuz in serviciu . Am vre-un sort de izbanda ?
Cel mai recent răspuns: nica_razvan2000 , utilizator 11:14, 16 Septembrie 2008

Ordonanta guvernului 2/2001
Art. 31. -
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării.
Art. 32. -
(1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
(3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
bogdan.plesa a scris:

moment in care un agent mi-a facut semn sa depasesc toata coloana. Eu am crezut ca ,vazand situatia in car ma aflu , incearca sa ma ajute. cand am ajuns in dreptul lui m-a oprit si , bine-nteles mi-a retinut permisul pentru depasire in loc interzis si depasirea coloanei. Pe procesul verbal am obiectat :" nu am efectuat manevra de depasire decat la indicatiile agentului " .


Daca autoturismul pe care-l conduceati nu este inmatriculat in CJ inteleg situatia. Este vorba de patriotism local. Inadmisibila situatie mai ales din partea unui agent de politie.
Conform Codului Rutier Dvs. aveati obligatia de a respecta indicatiile agentului de politie ignorand regulile de circulatie, daca nu exista concordanta intre ele.
Reproduc articolul din Codul Rutier care legifereaza acest lucru.
Art. 31. - Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.
Prin urmare Dvs puteti contesta procesul verbal de contraventie la Judecatoria Cluj in termen de 15 zile. Dupa depunerea contestatiei solicitati Judecatoriei un certificat de grefa prin care se certifica inregistrarea contestatiei. Cu acest certificat va prezentati la politie si vi se va restitui permisul pana la solutionarea contestatiei.
Dupa parerea mea aveti sans de izbanda.
Succes!!!
ing. dipl. Ioan Ciobanu
Am nevoie sa ma reprezinte un avocat sau pot depune singur contestatia la judecatoria Cluj ?
bogdan.plesa a scris:

Am nevoie sa ma reprezinte un avocat sau pot depune singur contestatia la judecatoria Cluj ?


Poti sa-ti rezolvi singur problemele.
Vineri la ora 18.45 eram pe la Costin Georgian si era foarte multa aglomeratie.Am depasit coloana de masini pe linia de tranvai sperand ca voi prinde semaforul pe verde si voi vira la stanga spre Auchan.
La semafor este refugiul de tranvai.in spatele meu mai era o masina, iar in timp ce mergeam a iesit taxiu din coloana in fata mea iar pentru al evita l-am depasit .Am ajuns la semafor si sa facut rosu spre stanga unde intentionam sa merg, in acelasi moment sa dat drumu la semafor pentru directia inainte asa ca am continuat drumul inainte. Dupa 100m am fost oprit si mi sa suspendat permisul.Domnul politist a zis ca mi se suspenda pe 3 luni iar in ciuda rugamintilor mele a fost suspendat pe 1 luna + 200ron (100 in 48 ore) amenda si 4 puncte penalizare.Am primit dovada ca mai pot circula 15 zile.Pe procesul verbal scrie ca am fost inregistrat pe caseta cu numarul 5**....Lucrez ca sofer si as putea ramane fara servici daca nu reusesc sa imi recuperez permisul cumva...Pot face o prelingire de dovada ceva si apoi dupa ce trece luna sa il recuperez? exista vre-o solutie? Va rog din suflet sa ma ajutati!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor plangere contraventionala suspendare permis LucianH LucianH Buna ziua! Am fost oprit pe 17 octombrie pe b-dul Stefan cel Mare din Oradea dupa intersectia cu strada Barsei, in intersectie, pe bulevard, fiind montat un ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasire linie continua itamas itamas Azi dimineata am condus in Cluj-Napoca. Am fost oprita de poliția mun. Cluj-Napoca si a suspendat permisul de conducere pe 30 de zile cu motivul urmator: \"a ... (vezi toată discuția)
Ajutor plangere contraventionala suspendare permis soricaadrian soricaadrian Buna ziua! Am fost oprit pe data de 17 iunie, dimineata, iin Bucuresti intersectia 13 septembrie cu sos. progresului si mi s-a suspendat permisul pentru ca, ... (vezi toată discuția)