Buna ziua ,
In urma cu doi ani , impreuna cu prietenul meu , am inchiriat o gasoniera . Nu s-a facut contract de inchiriere , nici macar proces verbal cu lucrurile din garsoniera si cu starea acestora.
In urma vizitelor proprietarei ( in lipsa noastra ) am hotarat sa ne mutam .
Am instiintat-o ca intr-o luna vom pleca din garsoniera dansei , si am rugat-o sa ne calculeze cat ar mai trebui sa ii plătim chirie , avand in vedere ca noi ii platim pe de 20 pana pe 20 , iar luna urmatoare vom pleca pe data pe 09 ( normal ar trebui sa plătim de pe 20 pana pe 9 , si nu o luna intreaga) .. la fel , a spus ca nu ne poate spune cat sa ii platim inainte sa vina sa inspecteze garoniera , ca trebuie sa vada ce e stricat .. ca o sa trebuiasca sa varuiasca. . Etc. , eu sunandu-i ca pentru asta exista garanția pe care i-am platit-o la inceput.
Garsoniera fiind chiar pe coltul blocului , iarna se infiltreaza apa si se aduna mucegai . Iar ea sustine ca mucegaiul este din cauza noastra ( ca a venit o data la noi asta iarna , cand nu eram acasa , si ne-a trimis sms foarte revoltata ca de ce uscam hainele in casa , ca ei i se aduna mucegai din aceasta cauza - afara era ger.. deci imposibil sa fi uscat hainele afara ).
Cunoacand-o pe dansa ,Cu siguranta nu ne vom primi garantia inapoi , dar macar sa nu ne ceara bani in plus .. imaginandu-si anumite lucruri stricate de noi ( care cu siguranta nu isi va aduce aminte ca asa erau dinainte sa ne mutam . ) plus varuitul casei ( care nu stiu daca asta este treaba noastră sau a dansei..
Ma intereseaza daca ne poate obliga la plata suplimentara , ori sa faca plangere la politie inpotriva noastra, avand in vedere ca nu avem un contract cu dansa , ci doar i-am dat o copie de buletin cand ne-am mutat .
Multumesc de raspuns !
Plecați liniștiți, n-are nicio șansă fără contract într-un eventual litigiu; ba mai mult, s-a ancorat și în ilicitul penal, săvârșind o infracțiune prev și ped de legea 241/2005.