avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pedeapsă risc pentru apel telefonic în timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pedeapsă risc pentru apel telefonic în timpul ordinului de protecție?

Am apelat sotia pe telefon si suntem in curs de divorț iar eu sunt sub ordin de protecție. Ce pedeapsă risc sa primesc .
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 13:33, 16 Ianuarie 2019

Sunteți foarte dur. Dosarul a fost clasat. Nu poți sa fii închis pentru un apel telefonic.
Albert Kurtyan a scris:

Scopul legii penale şi al pedepsei cu închisoarea este să te determine să respecţi legea şi ordinul judecătoresc şi mai ales, să araţi respect faţă de soţie (sau persoana protejată de ordin).

Dacă nu ai merge la închisoare, atunci cum crezi că poţi fi împiedicat şi convins să nu mai săvârşeşti faptele penale pe care le-ai comis?

"Dosar clasat" poate însemna multe lucruri.
Eu spun să fi cinstit pentru că văd că prezinţi situaţia ca şi cum ai fi nevinovat.
Nu mai prezenta situaţia ca fiind o bagatelă.
Nu confunda clemenţa cu nevinovăţia.

1. Să înţeleg că ai ascultat ce ţi-am spus şi ţi-ai cerut iertare pentru încălcarea ordinului judecătorului?
2. Persoana protejată te-a iertat, adică nu te-a acţionat în judecată, aşa este?

Să nu crezi că dacă ai scăpat de data asta, din cauză că victima ţi-a arătat clemenţă înseamnă că fie nu ai săvârşit nicio infracţiune şi eşti curat ca lacrima sau că ai vreun drept să încalci ordinele de protecţie pe viitor.

Dacă eşti la prima abatere, poate meriţi clemenţă. Dar data viitoare...
Şi pentru că ai întrebat, să ştii că sunt nenumărate persoane care au săvârşit infracţiuni prin apeluri telefonice. Nu telefonul este important, ci ce ai spus la telefon sau circumstanţele faptei.
Printr-un simplu apel telefonic se pot săvârşi fapte care pot duce la condamnarea pe viaţă.

Nu trata cu uşurinţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala Anonimata Anonimata As dorii sa stiu ce este de facut in cazul in care am depus plangere penala impotriva surorii mele cu care locuiesc care ma tot ameninta cu moartea si m-a ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Agresiunea fizica in cuplu mirunaddd mirunaddd Sotul meu m-a batut foarte tare acum cateva zile in fata copiilor. Mi-a luat telefonul si nu am putut chema politia in noaptea aceea, dar vecinii au auzit tot. ... (vezi toată discuția)