avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate perima executarea
Discuție deschisă în Executare silită

se poate perima executarea

mama a avut o datorie la banca iar in 2010 sa pronuntat de catre judecatorie titlul executoriu pt suma de 2900 lei.ea din 2010 pana in prezent nu a lucrat si nici nu a avut conturi deschise la banci si ia tot venit instiintari din partea unui executor pana in 2015 apoi a fost preluata de alt executor la care primea o data pe an instiintare de poprire sau executarea bunurilor ea neavand niciun bun pe numele ei.
acum sa angajat si ma gandesc ca o sa i se puna poprire.
Insa de mai bine de 1 an nu a mai primit acasa din partea executorului nici-o instiintare...daca i se va pune poprire poate cere in instanta perimarea executarii sau se anuleaza perimarea daca i se pune poprire
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:26, 19 August 2018
Art. 697 alin. (1) NCPC reglementează perimarea executării silite menționându-se că „în cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perimă de drept”.


Astfel, cerința esențială conform NCPC pentru a putea opera perimarea, este ca un creditor urmăritor să nu îndeplinească un act sau demers necesar executării silite solicitat de către executorul judecătoresc în scris.

Deci fata de vechiul Cod Procedura Civila in care perimarea intervenea de drept la trecerea a peste 6 luni de pasivitate intre doua acte de executare , ,legiuitorul a intervenit (cum altfel) in salvarea situatiei si favorizarea executorului plasand perimarea numai daca trec 6 luni de la neimplinirea unui act de catre creditor ,solicitat in scris de catre executor.. Adica caca-maca !!!
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
DenisRif, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde care este legea aplicabila.
Instantele oricum mie imi cam par derutate sau vor sa ajute creditorii oricum...
Vedeti care este legea aplicabila si in functie de acest aspect trebuie actionat.
Nu ar fi rau sa mergeti la avocat ca sa vada care este legea aplicabila.
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita leus leus In situatia in care , debitorul a fost executat silit prin blocarea contului bancar, nu prin poprire pe salariu, dar acesta incasa salariul in ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita karlasofia karlasofia Buna ziua. Dacă mă poate ajuta, va rog, cineva cu o informație. In luna ianuarie 2017 s-a transmis de către BEJ la bănci notificare privind înființarea ... (vezi toată discuția)
Sume de plata cu executarea silita cristi1010 cristi1010 Va rog sa-mi dati un sfat in problema urmatoare.Am fost obligat la cheltuieli de judecata intr-un proces de partaj acum 1 an si jumatate.Acum 1 an a aparut si ... (vezi toată discuția)