Actele pentru indemnizatia de crestere copil se depun la incheierea celor 42 zile (perioada de lauzie) sau la terminarea concediului de maternitate?
Ex:eu am nascut pe 12 octombrie 2009,perioada de lauzie se incheie pe 23 noiembrie iar concediul de maternitate pe 20 decembrie
Legea spune ca dosarul trebuie depus incepand cu ziua urmatoare incetarii concediului de maternitate (respectiv 126 zile) pana in max 60 de zile.
Se poate depune si dupa cele 60 de zile dar nu primiti banii decat de la data la care a-ti depus dosarul (Ex. daca 60de zile se implinesc in 18 februarie si depuneti dosarul dupa aceasta data, pierdeti banii pe ianuarie si februarie)
Eu ma confrunt cu aceasta problema pt ca angajatorul refuza sa-mi completeze adeverinta tip
Ulterior datei de incetare a concediului de maternitate deoarece in adeverinta angajatorul trebuie sa mentioneze data pana la care ati beneficiat de concediul de maternitate. In rest vedeti termenele descrise de catre @claudia.
Pentru ea, fac mentiunea ca refuzul angajatorului de a elibera adeverinta reprezinta o incalcare a obligatiilor asumate prin CIM si va da in consecinta dreptul de a va adresa instantei in vederea recuperarii prejudiciului suferit.
Am întrat în concediu de maternitate pe 27decembrie 2017si am născut pe 12 februarie câte zile de concediu mai am pana depun dosarul pentru indemnizație creștere copil. Pe ce data trebuie sa îl depun.
In speta, dupa efectuarea celor 42 de zile obligatorii de concediu postnatal aveti la dispozitie un termen de 60 de zile lucratoare pentru depunerea actelor.
Concediu
maitairina
Buna ziua. Eu trebuie sa depun dosarul pt CCC, dar de ce la primărie se insista ca cele 126 de zile de concediu sunt obligatorii? Eu am nascut pe 1 februarie. ... (vezi toată discuția)