avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul la imagine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul la imagine

Buna ziua,

Am in plan dezvoltarea unui joc, problema ce ma tine in loc este daca incalc vreo lege.
In joc doresc folosirea unei caricaturi dupa o persoana publica (ex: Donald Trump), caricatura va fi productie proprie sau a unui tert.
Intrebarea este daca nu incalc vreo lege in acest sens, stricarea reputatie persoanei sau ceva de genul acesta.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:20, 21 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. In general politicienii si vedetele pot fi criticati, parodiati, pamfletati, caricaturizati, etc., cu conditia sa aveti drepturile de autor pentru caricaturi.

Anumite tari au prevazut infractiunea de jignire a unui sef al unui stat strain prieten, dar este vorba de lucruri extrem de grosiere si in general nu prea sunt pedepsite de judecatori astfel de infractiuni (libertatea cuvantului este un drept important).
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulte aduse unui sef de stat strain marshanna marshanna Buna ziua, Am citit acum cateva minute un material din presa germana unde se spune ca un umorist este cercetat sub aspectul savarsirii faptei de proferare de ... (vezi toată discuția)
Comportamente violente pentru a ascunde o inselaciune - cum as putea sa ma apar, ce as putea sa fac Highlights Highlights Buna ziua. Ce as putea sa fac impotriva unei persoane / grup de persoane / corporatie care circula despre mine o poveste ca sunt nebuna, mincinoasa, incapabila ... (vezi toată discuția)
Reputația unui magistrat, calomnia și legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public justice123 justice123 Doresc sa stiu care sunt articolele privitoare la afectarea reputatiei de care am auzit ca au aparut in noul cod civil, va rog. Subiectul principal ... (vezi toată discuția)