avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Ce acte trebuie pentru mostenirea pe cale amiabila, la notar? Si care este mai exact procedura? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:07, 22 August 2018
Deci nu se poate ca noi, nepotii sa intram direct mostenitori, daca nu dezbatem succesiunea dupa tata?! Atunci ma intreb de ce l-a primarie ni s-a spus ca putem intra direct in posesie dupa ce ne face certificatul de mostenitor?! Ciudat!!! Tin sa mentionez ca nu exista cartea funciara. Plus ca am cerut si o schita a terenului cu imobil si mi s-a spus ca nu se afla in posesia primariei! E posibil asa ceva?
Daca tatal dvs a murit DUPA bunic, succesiunile se dezbat in ordinea deceselor, asadar nu se poate direct.
Daca tatal dvs a murit INAINTEA bunicului, atunci, vin direct nepotii.
Pentru dezbaterea mistenirii nu aveti nevoie de documentatie cadastrala.
Dar daca fratii tatalui meu intra in posesia actelor noastre de identitate, ne pot dezmosteni? Va multumesc mult pentru ajutor!
Actul de identitate trebuie sa fie insotit de titularul lui, in persoana.
Nimeni nu are ce sa faca cu buletinul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune notariat Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren si casa Radu Doina Radu Doina Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in situatia de mai jos : - anul 2005 bunica si bunicul detin o casa cu gradina si 5 ha de teren ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)