avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După cât timp devin comune bunurile moștenite sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După cât timp devin comune bunurile moștenite sau achiziționate înainte de căsătorie?

Dupa cat timp bunurile mostenite sau trecute inainte de casatorie devin bunuri comune,cu drept legal la ambi soti,(adica bunurile mostenite sau trecute inainte de casatorie se impart daca se despart legal)
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:25, 6 Iulie 2019
ce inseamna o cota din averea sotului decedat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

vasilica gheorghe a scris:

ce inseamna o cota din averea sotului decedat?

O parte/o fractie/un procent pe care soția o moștenește din bunurile sotului decedat.
Aceasta cota depinde de categoria din care fac parte celelalte rude ale defunctului, cu care vine împreună la moștenire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care e situatia dvs mai exact ca sa nu ne apucam de ghicit sau de presupus.
Bunurile proprii nu devin comune decat daca vreti.
Bunurile sunt ale dvs sau ale sotului ? Aveti copii ai dvs sau comuni ? V-ati casatorit sau urmeaza ?
Ce categorii de bunuri sunt, imobile sau mobile ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Mostenire locuinta valerica123 valerica123 Buna ziua! In cazul in care fostul sot, unic mostenitor al parintilor sai, se va casatori legal cu o a doua sotie, aceasta va avea drept la locuinta in cazul ... (vezi toată discuția)