avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rezultatul probelor biologice (0,00 îmbibație alcool ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rezultatul probelor biologice (0,00 îmbibație alcool în sânge) infirmă rezultatul etilotestului (0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat). Există vreo cale de atac în contencios administrativ pentru recuperarea prejudiciului?

Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea stare de fapt: in data de 12 august am fost opriti in trafic de Politia Rutiera, am prezentat actele. am fost intrebata daca am consumat alcool, am raspuns ca nu, insa in urma etilotestului rezultatul a fost 0.13mg/l inEroare aerul expirat. Agentul de politie a intrebat daca neg consumul de alcool si daca solicit recoltarea de probe biologice. Astfel am mers la spital unde mi s-au recoltat probele. Am platit analizele iar azi am fost sunata ca in urma analizelor rezultatul au fost 0.0.
Cunosc faptul ca analizele medicale reprezinta contra-proba si astfel ea revine in sarcina mea insa intrebarea mea este daca exista vreo cale de atac in contencios administrativ pentru recuperarea prejudiciului.
Mentionez ca nu detin proces-verbal de contraventie, acesta urma sa se intocmeasca in urma rezultatelor analizelor.
As dori sa mai adaug si ca la momentul testarii, am solicitat sa mai suflu o data in etilotest dar agentul a spus ca nu este posibil (nu stiu insa temeiul legal sau vreo alta explicatie a acestui lucru)
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:43, 25 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca intre testarea cu etilotestul si recoltarea probelor de sange a trecut aproximativ o ora este normal ca rezultatul alcoolemiei in sange sa fie zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)
Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Adriana1235 Adriana1235 Buna ziua!Sotul meu a facut o gafa colosala...am mers la un gratar in familie si a vrut sa mute masina undeva la umbra..ea fiind in drum(pe un drum ... (vezi toată discuția)