avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum acces / servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum acces / servitute

Buna ziua! In urma cu cativa ani am cumparat un teren din care am lasat, eu si ceilalti proprietari, 5 la numar, cu totii am format lotul 6, folosit ca strada cu o latime de 6 metri, pentru a fii folosita doar de cei 5 proprietari de drept, ceea ce reiese si din actele notariale. Vecinii de vis-a-vis au o strada de 1,5 metri latimecare se invecineaza cu a noastra, dar ei folosesc strada noastra aratand un act notarial cum ca au cumparat 1,5mp din lotul 6 (strada) de la unul din proprietarii de drept, fara acordul celorlalti 4 proprietari. Specific acel act notarial de 1,5mp are ca proprietari 2 familii. Va rog cu respect sa ma ajutati cu o solutie, orice am face pe acea strada (drum acces/servitute) nu se pastreaza. Astept raspunsul dvs. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Gratiela - Mirela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela - Mirela , utilizator 17:04, 22 August 2018
Tehnic vorbind, daca au cumparat cota parte din lotul 6, pot folosi lotul 6 ca si dumneavoastra. Cred ca acum totul depinde de clauzele de constituire a servitutii si teoretic puteti solicita anularea contractului incheiat de catre coproprietar.
Acel lot 6 este strada privata, drum de acces sau de servitute. Este posibil sa poti vinde o bucata din strada? Mai ales daca nu ai acordul vecinilor?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Gratiela - Mirela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Cotă-parte dintr-un teren: se poate emite cf individual pe partea detinuta? Aurifex Aurifex Buna ziua, Am cumparat recent un apartament care avea inclus in pret si locul de parcare. Lotul de teren aferent parcarii este de 70mp si contine cinci ... (vezi toată discuția)