avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produse digitale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produse digitale

Am făcut o comandă de cărți pe site-ul NEMIRA,și am achitat online costul.Se pare că din greșala mea,am bifat " ebook" in loc de paperback. Am sesizat neconcordanța,după ce am citit mail-ul Nemira.Nu am ce face cu formatul digital,dar operatorul Nemira îmi spune că nu se pot returna.Nu le-am accesat și nici nu am intenția.Se găsesc pe "contul" pe care îl am la Nemira.Există vreo posibilitate să înlocuiesc aceste produse cu altele pe hârtie ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristian_edmond , utilizator 10:07, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Din pacate pentru Dvs., un astfel de produs nu poate fi returnat, aspect ce reiese in mod clar din dispozitiile art. 16 al O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, in sensul ca sunt exceptate, printre altele, de la dreptul de retragere in ceea ce priveste contractele la distanta urmatoarele: furnizarea de inregistrari video sau audio sigilate sau programe informatice (software) sigilate care au fost desigilate dupa livrare; furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii; furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi pierde dreptul de retragere (cazul Dvs.)

O dupa-masa frumoasa!
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse digitale Borsec Borsec Buna ziua. Vreau sa va intreb daca produsele digitale pot fi returnate. Stiu ca exista o lege prin care consumatorul este protejat atunci cand cumpara un ... (vezi toată discuția)
Returnare produse achizitionate online MonicaA MonicaA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: Am achitionat online o tigara electronica hibrid(este un dispozitiv electronic care ... (vezi toată discuția)
Returnarea in termen de 30 de zile a produselor cip204 cip204 Buna ziua, Vand on-line CD/DVD-uri marca proprie ce sunt personalizate pentru fiecare client in parte,chiar daca au acelasi continut. De la print-ul ... (vezi toată discuția)