avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgada paternității: poate refuza mama testul ADN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgada paternității: poate refuza mama testul ADN pentru a nu afecta emoțional copilul?

Bună!situatia stă cam asa:sunt divortata de 5 ani,avand 2 copii.În prezent copii sunt la mine si au 13 si respectiv 10 ani. Fostul sot timp de 4 ani nu a platit nimic pentru copii.anul acesta l am dat in judecata si a fost nevoit sa mi plateasca din urma. (precizez ca in 5 ani a vazut copii de 2 ori pentru ca sa dus la scoala sa i vada).dupa plata din urma a pensiei alimentare am facut o solicitare in instant de marire a pensiei...si de la 200 Lei cat era inainte..sa facut 360 lei acum pentru amandoi copii.acum am pe rol in proces de partaj cu fostul sot...la divort eu placand doar cu copii si cu hainele de pe noi. acum vine surpriza:fostul m a dat in judecata cum ca cel de al doilea copil in varsta de 10 ani nu ar fi al lui,pe Motiv ca in perioada 21 ian 2008-23 Mai 2008 El a executat o pedeapsa privata de libertate si copilul a fost nascut pe 14 noiembrie 2008. sarcina a fost una cu probleme....copilul sa nascut prin cezariana la 42 saptamani.fusesem programata la inceputul lui noiembrie la cezariana,dar din lipsa banilor si pentru ca nu aveam nici o simptoma...am amanat pana pe 14 noiembrie. Momentan eu lucrez in Germania si copii sunt cu parintii mei in Romania. Eu ajung in Tara peste 7 luni.nu as aveam nimic impotriva unul test de paternitate,doar ca 7 luni nu pot ajung in Tara,in plus copilul este foarte afectat ca tatal nu a fost prezent in viata lui,si in test l ar afecta si Mai mult. fostul sot a zis in plangerea facuta in tribunal ca eu i am zis in luna mai a acestui an ca nu e copilul lui...eu nevorbind cu El in ultimii 2 ani deloc nici macar telefonic.La divort fostul sot a vrut sa ia el acest copil care acum spune ca nu este la lui dar dupa neavand atunci un loc de munca stabil si nici conditii sa il creasca ambii copii au ramas la mine.CE POT FACE IN ACEST CAZ???scuzati romanul si multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 19:55, 4 Septembrie 2018
Nu exista aceasta scuza sau eschivare.
Nu vreau sa ma eschivez...doar ca pana in luna martie anul viitor nu pot ajunge in Tara.pot amanat pana atunci?nu vreau sa las copilul doar cu El la acest test...vreau sa fiu si eu prezenta.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca as fi in locul dvs. , eu as ruga pe domnul sau doamna avocat care ma reprezinta in proces sa ma reprezinte si cu prilejul testului ADN al minorului, chiar daca as fi in tara.

Eu cred ca testul ar fi mult mai traumatizant pentru copil daca se intalnesc acolo si cei doi parinti , parti intr-un astfel de conflict.

Ganditi-va si la ce ati putea spune, si la ce ati putea auzi, iar minorul, speriat, nu ar spune nimic dar le-ar auzi pe toate.

Analizati si, daca e sa decideti in interesul minorului, vedeti care e , pana la urma, varianta care l-ar afecta mai putin.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
fun_fun, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti posibilitatea de a va opune, invocati prin intampinare implinirea termenului de presriptie care e de 3 ani de cand a aflat de nasterea copilului si cereti respingerea cererii.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
gi-jane2, moderator
stiu ca perioada de prescriptie este de 3 ani de cand a recunoscut copilul....avocatul meu oricum o sa invoce asta in intampinare...pot dovedi ca nu a vorbit cu mine in luna mai asa cum a zis,eu in luna mai find in Germania,deci a mintit categoric. Nu stiu si nu inteleg de ce acum dupa 10 ani...si de ce dupa 2 luni de cand s a terminat procesul de marire a pensiei a invocat asta.De ce nu a invocat atunci in procesul de marire a pensiei ca unul din copii nu er fi al lui. se poate falsifica testul de paternitate?are relatii si stie ca doar pron copii mi ar putea face rau...ceva urmareste si nu stiu ce...sper doar ca in toata povestea asta copilul sa fie cel mai putin afectat...va multumesc tuturor pt sfaturi.

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)