avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgada paternității: poate refuza mama testul ADN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgada paternității: poate refuza mama testul ADN pentru a nu afecta emoțional copilul?

Bună!situatia stă cam asa:sunt divortata de 5 ani,avand 2 copii.În prezent copii sunt la mine si au 13 si respectiv 10 ani. Fostul sot timp de 4 ani nu a platit nimic pentru copii.anul acesta l am dat in judecata si a fost nevoit sa mi plateasca din urma. (precizez ca in 5 ani a vazut copii de 2 ori pentru ca sa dus la scoala sa i vada).dupa plata din urma a pensiei alimentare am facut o solicitare in instant de marire a pensiei...si de la 200 Lei cat era inainte..sa facut 360 lei acum pentru amandoi copii.acum am pe rol in proces de partaj cu fostul sot...la divort eu placand doar cu copii si cu hainele de pe noi. acum vine surpriza:fostul m a dat in judecata cum ca cel de al doilea copil in varsta de 10 ani nu ar fi al lui,pe Motiv ca in perioada 21 ian 2008-23 Mai 2008 El a executat o pedeapsa privata de libertate si copilul a fost nascut pe 14 noiembrie 2008. sarcina a fost una cu probleme....copilul sa nascut prin cezariana la 42 saptamani.fusesem programata la inceputul lui noiembrie la cezariana,dar din lipsa banilor si pentru ca nu aveam nici o simptoma...am amanat pana pe 14 noiembrie. Momentan eu lucrez in Germania si copii sunt cu parintii mei in Romania. Eu ajung in Tara peste 7 luni.nu as aveam nimic impotriva unul test de paternitate,doar ca 7 luni nu pot ajung in Tara,in plus copilul este foarte afectat ca tatal nu a fost prezent in viata lui,si in test l ar afecta si Mai mult. fostul sot a zis in plangerea facuta in tribunal ca eu i am zis in luna mai a acestui an ca nu e copilul lui...eu nevorbind cu El in ultimii 2 ani deloc nici macar telefonic.La divort fostul sot a vrut sa ia el acest copil care acum spune ca nu este la lui dar dupa neavand atunci un loc de munca stabil si nici conditii sa il creasca ambii copii au ramas la mine.CE POT FACE IN ACEST CAZ???scuzati romanul si multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 19:55, 4 Septembrie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca e vb de prescriptie, nici nu mai ajungeti la test.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, copilul sufera, saracul, el duce lipsa ambilor parinti, zilnic, si ma tem ca nimic nu-i poate ameliora sentimentul de abandon prezent.
Faptul ca se va prezenta la un test ADN pentru ca tatal lui il abandoneaza emotional a doua oara, poate constitui o trauma pentru el, e corect. Totusi, doar faptul ca stie asta e trauma, nu faptul ca merge fizic la acel test.
Orice refuz de a va prezenta la test se va interpreta in defavoarea dv., ca si cum testul ar fi iesit in favoarea tatalui. Atunci copilul nu va avea de facut fata doar cu abandonul tatalui, ci si cu al dv.
Mai bine vedeti cu acuratete data introducerii actiunii, vorbiti cu avocatul sa va calculeze estimativ luna in care s-a face acel test si luati un bilet de avion. Aveti nevoie de o zi, iar copilul are nevoie de dv. macar din cand in cand.
Cereti instantei sa se efectueze testul in perioada aceea cand puteti veni. Ziua din saptamana e oricare zi lucratoare.
Pentru viitor, ar ajuta sa le mai limitati sentimentele de abandon daca ati fi mai prezenta fizic langa ei, aici sau acolo, dar cu cateva bilete de avion de 20 de euro starea lor de spirit s-ar schimba major.
Buna ziua "M.m.m" .

Avand in vedere certitudinea paternitatii, despre care ati facut vorbire, nu va recomand refuzul acestui test, in instanta, cu sau fara avocat.

Copilul va trai, toata viata, cu o "mare incertitudine".

Este doar o simpla formalitate.

Mult succes !!!
Draga doamna, copii stau in Romania cu bunicii. Daca e sa se prezinte la un test, mai bine cu bunicii, cu care au o legatura emotionala de durata. Copilului nu cred ca trebuie sa i se explice exact despre ce test este vorba. Merge la un laborator medical ca sa faca o analiza, atat este, zic eu suficient, pentru binele copilului.
Buna ziua "M.m.m" .

Ati specificat :

" ...fostul m a dat in judecata cum ca cel de al doilea copil in varsta de 10 ani nu ar fi al lui ..." .

Am toata convingerea asupra faptului ca un "copil in varsta de 10 ani" nu stie ce semnifica un test de paternitate (ADN).

Doar daca "un adult rau intentionat" va detalia aspectul antementionat.
Oricum, la 10 ani, nu va intelege mare lucru.

Gresesc ???

Consider, personal, ca aveti certitudinea paternitatii.

Succes !!!
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)