avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical

Prezint urmatoarea situatie:
Avem un angajat care a anuntat ca o sa prezinte concediu medical, stiidu-se faptul ca a plecat in vacanta.Am vorbit la telefon si mi-a spus ca e acasa, bolnav si o sa aduca concediu medical. A fost verificat la domiciliu de 2 ori, in doua zile diferite si nu era acasa.
Cum trebuie sa procedez ? Ca nu pot sa-l platesc si el sa ne rada in nas , ca si-a luat concediu cand a vrut, firma avand activitate in domeniul turistic si acum e nevoie de personal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 23 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza Casa de Asigurari de Sanatate.

Faptul ca l-ati verificat la domiciliu, nu are relevanta. Salariatii nu mai pot fi verificati la domiciliu atunci cand se afla in concediu medical ,din 10 iulie 2015, potrivit Legii nr. 183/2015 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 36/2010 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

verificare la domiciliu in timpul concediului medical costel01 costel01 Buna ziua.V-as ruga frumos sa-mi spuneti daca mai este valabila legea prin care esti verificat acasa in timpul concediului medical?Va multumesc anticipat.O zi ... (vezi toată discuția)
Verificarea la domiciliu a asiguratului aflat in concediu medical mihaelaiscu mihaelaiscu Buna ziua. As dori sa aflu: 1. Mai e valabila prevederea legala conform careia platitorul indemnizatiei (eventual insotit de un reprezentant al politiei) ... (vezi toată discuția)
Comisie pentru verificare concedii medicale angajati Aniia Aniia Buna ziua As dori sa imi raspundeti deca exista un temei legal ca angajatorul sa numeasca o comisie din randul angajatilor care sa constate in teren ... (vezi toată discuția)