avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Alocatie Italia
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Alocatie Italia

Am locuit in Italia si am lucrat, dar fara forme legale, deci nu am primit alocatie pentru minorul din intretinere. Am revenit in Romania si vreau sa fac cerere pentru alocatia de aici. Mi se cere o dovada a faptului ca nu am incasat alocatie in Italia. Ce institutii din Italia sau din Romania imi pot elibera aceasta dovada?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:07, 8 Octombrie 2018
Buna seara,

In Italia trebuie sa mergeti la INPS si sa cereti aceasta certificare care sa ateste ca minorul/a nu a beneficiat de alocatie europeana.
Dar puteti incerca prima data si in tara la AJPS, pentru ca ar trebui sa aiba mijloace de verificare, ambele state facand parte din C.E.

Copilul e nascut in Romania sau Italia?
Unde a locuit? Cu dvs. in Italia sau in Romania?
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc pentru raspuns!
Copilul este nascut in Olanda in 2008, are certificat de nastere romanesc, eliberat de ambasada Romaniei din Haga. In 2012 ne-am mutat in Italia. Avem acte doveditoare pentru fiecare resedinta. Copilul nu a locuit in Romania pana anul acesta, cand am hotarat sa ne intoarcem (Iunie).
Buna dimineata!

Adresati-va institutiilor mentionate de mine in raspunsul anterior. Daca aveti posibilitatea de a reveni in Italia pentru a obtine de la INPS dovada ca minorul nu a incasat alocatie din partea statului italian, dosarul depus in Romania isi va urma cursul normal si nu va trebui sa asteptati cateva luni pana cand autoritatile romane obtin raspunsul oficial de aici.

Ati locuit cu forme legale in Italia (ati avut rezidenta)?

Nici sotia/sotul Dvs. nu a lucrat cu forme legale aici? Pentru ca putea cere alocatie europeana retroactiva (pe o perioada de pana la 5 ani) de la statul italian.

Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in italia mimi7736 mimi7736 Ma intereseaza daca pot beneficia de alocatia europeana pt copiii mei,nascuti in Italia ambii,avem rezidenta aici si reditul tatalui care este insa italian ... (vezi toată discuția)
Alocatie anto_riana anto_riana Buna ziua.Poate ma poate ajuta cineva in privinta alocatiei pt un minori in italia. Fiul meu lucreaza legal in italia iar copilul in varsta de 10 ani cu sotia ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil nascut in italia vlad89 vlad89 Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)