avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pot pleca sa studiez in strainatate avand in vedere ca ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pot pleca sa studiez in strainatate avand in vedere ca sunt persoana cu dizabilitati?

am o dizabilitate de grad I si vreau sa plec cu bursa de studii in Japonia, insotitorul meu (mama) trebuie sa vina cu mine.

Intrebarea mea este, insotitorului i se va desface contractul de munca daca vine cu mine in Japonia pe o perioada de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Aiacoboaiei , utilizator 19:10, 28 August 2018
Nu..
exista o lege care sa ''spuna'' ca insotitorului nu i se va desface contractul de munca?
intreb asta pentru ca vice primarul localitatii din care provin i-a spus mamei ca i se va desface contractul de munca daca pleaca in afara tarii.
Din moment ce va însoțeste pe Dvs si aveți in continuare nevoie de însoțitor, e clar ca nu are voie sa desfacă contractul de munca al mamei... mai ales ca va păstrați domiciliul in tara
hm... in legatura cu domiciliul... practic, domiciuliul meu stabil ramane in Romania insa voi avea si acolo o adresa/ un domiciliu, poate afecta asta intr-un fel contractul de munca al mamei sau indemnizatia mea de persoana cu handicap?
astazi am fost la Directia de Asistenta Sociala din Neamt si (juristul) mi-a spus ca nu le putem primi(salariul mamei si indemnizatia mea) deoarece parasim tara si legile sunt facute doar pentru interiorul tarii, nu si in afara.
Nu este adevărat. Dvs chiar dacă părăsiți tara nu Renunțați la cetățenia romana. Iar in străinătate veți avea reședința nu domiciliul. Asa ca, ce spune juristul acela este un neadevăr... se adeverește fata de cele doua persoane vorba aceea: sa te ferească Dumnezeu de prostul cu funcție.. face cel mai mare rau, in prostia lui. Inca ceva: atat Dvs cat si mama Dvs va primiți banii pe card... banii se virează in banca pentru a ridica cu cardul... dacă nu i primiți pe card, solicitati sa i primiți astfel sa nu mai stai dupa poștaș... si nu va știe nimeni ca sunteti plecate... cand e nevoie de viza sau altceva, reveniti in tara stati cat e necesar si plecați inapoi
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2018
Petre Enache, Avocat

Alte discuții în legătură

Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)
Emitere carte de identitate minor in prezenta unui imputernicit ankarusu ankarusu Buna ziua, domnule/doamna avocat! Am o situatie la care as dori un raspuns avizat. Baiatul meu in varsta de 16 ani locuieste in Bucuresti cu mama mea din ... (vezi toată discuția)