avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum sa imi platesc singura CASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum sa imi platesc singura CASS?

Buna ziua!

Angajatorul m-a platit pana acum cu contract individual de munca si drepturi de autor.

Incepand din septembrie, ma va plati doar pe drepturi de autor, iar salariul va include si o suma pe care eu pot sa o platesc singura ca sa ma asigur in sistemul de sanatate. In sistemul de pensii raman neasigurata.

Anul acesta deja am depus declaratia 600 pentru anul trecut, in care nu am completat nimic la venituri esitmate pe anul curent.

Puteti sa imi spuneti care ar fi pasii ca sa ma asigur singura in sistemul de sanatate, cat trebuie sa platesc pentru asta si cand exact ar trebui sa o fac? Din cate stiu, trebuie sa fac o declaratie rectificativa, dar nu imi e clar daca totul se petrece la ANAF sau trebuie sa inchei si vreun contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
adriana.toader92, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:10, 23 August 2018
Daca as vrea sa imi platesc singura si CAS? Aici cum se procedeaza? Care e baza de calcul?
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
adriana.toader92, utilizator
Daca nivelul net estimat al acestor venituri, pentru anul curent, este cel putin egal cu 12 salarii minime brute pe tara adica acel 22800 lei atunci va declara si va plateste tot el. Altfel va depuneti singura declaratia unica in care bifati ca veti doi sa platii cass prin optiune si veti plati 190 lunar. Mergeti la finante sa depuneti declaratia unica la ghiseu si va vor ajut s-o completati. Declaratia 600 nu mai e valabila in acest an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe dividende administratorfotoexpres administratorfotoexpres Sunt administratorul si asociatul unic al societatii infintata in 1994 cu contract de munca din februarie 2017,pana in februarie am platit in baza unui ... (vezi toată discuția)