avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea programului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea programului de lucru

Dacă eu lucrez acum în 3 schimburi la o multinațională iar firma vrea sa schimbe programul de lucru la 4 schimburi, trebuie sa semnez un act adițional? Dacă nu îl semnez, ce se întâmplă, dacă refuz pentru ca nu îmi convine noul program, ce pot sa pățesc?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 24 August 2018
Potrivit art. 116 din Codul civil, intrucat contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor si, implicit, actul aditional nu poate fi unilateral, un angajator nu are mijloace legale de a constrange un salariat sa isi modifice programul de lucru din normal in ture.

Programul de munca este mentionat în c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, ... Nelutu Oprea Nelutu Oprea Buna ziua. Daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, iar firma vrea sa treaca de la programul de 3 schimburi la cel de 4 schimburi si eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru de catre angajator ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, In situatia in care angajatorul doreste sa modifice prin act aditional la CIM programul de lucru de la 9.30 la 18.30 in felul urmator: - 9.00 ... (vezi toată discuția)