avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere (disciplinar?) pt. lipsa igiena
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere (disciplinar?) pt. lipsa igiena

Bună ziua!
Lucrezi muncă de birou, marea majoritate a timpului fiind singur la servici.
Şeful meu vine odată la 2-3 săptămâni, azi iar s-a legat de mine pt. motiv ca ar fi mizerie si ar mirosi urât. A făcut poze şi a ameninţat cu concedierea.

Probelma s-a mai pus acum 1 an jumate când el mi-a spus ca trebuie sa fac curat şi am refuzat pe motiv că nu este de datoria mea să curăţ birourile. A fost atunci angajată o femeie de servici care venea odată pe săptămână. Acum 3 luni ea a fost concediată pe motiv că n-ar fi bani.

Azi mi-a reproşat că WC-ul şi chiuveta sunt murdare, că este dezordine în birou, că am lucruri personale în birou şi că put.

Într-adevăr, WC-ul este murdar. După ce îl folosesc dau cu peria, dar ma mult nu fac. Încerc să îl folosesc şi cât mai puţin şi să-mi fac treburiel acasă, asta mai mult din motiv pt. că este folosit şi de lume care vine cu diferite treburi la birou (E drept că nu mulţi, motiv pt. care el zice că practic doar eu îl folosesc.) Cât timp venea femeia de servici era de obicei curat, acuma n-a mai fost curăţat de 3 luni.
Chiuveta e murdară pt. că e înfundată.

Cu mirosurile iar are o problemă. Acum vreo un an am cumpărat de la un fastfood din apropiere un cârnaţ fript şi mi-a interzis să mânânc la birou.
Acuma mi-a spus că put a transpiraţie. Da, are dreptate. M-au pus într-un birou mic, fără aerisire, întunecat şi în care temperatura este de 28 de grade. Vin la servici duşat, în maxim 20 de minute curge apa de pe mine. Pe banii mei mi-am luat un ventilator.
Este drept că în ultimii 2 ani m-am îngrâşat 20 Kg, de atunci şi transpir mai puternic. Dar cred că la temperatura asta ar fi fost la fel şi înainte.

Când m-am angajat, după puţin timp, am avut o înţelegere cu şeful de atunci că pot să ţin şi lucruri personale.
Cu şeful actual nu am discutat despre asta, a mai bombânit el că să le duc acasă, dar fapt este că şi de când este el şef de 3 ani lucrurile au stat aici.

La ce mă pot aştepta şi cum să reacţionez?
Mulţumesc pt. ajutor.

Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 18:45, 24 August 2018
Nu exista nici regulament intern, nici fisa a postului. Cer de ani de zile sa se întocmească aşa ceva, mai ales o fisa a postului. La ultima cerere pe care am facut-o mi s-a răspuns ca domeniul meu de activitate sunt lucrări de secretariat și de bibliotecă.

Așteptarea era ca eu să fac curat, inclusiv după diferite manifestații (culturale, prezentări de carte, etc. care sunt cu public) şi după cei care vizitează biblioteca, treabă pe care am refuzat-o spunând că nu sunt femeie de serviciu.
Atunci a fost angajata persoana în cauză, însă i-a fost interzis de ex. sa şteargă pe biroul meu sau să dea cu aspiratorul în jurul/sub biroul meu.

Între timp femeia de serviciu a fost concediată, motivarea fiind că în perioada de vară nu este program cu public. (Ceea ce este adevărat, nu sunt manifestări culturale însă mai vin persoane la bibliotecă sau care au de rezolvat diferite plâţi. Este adevărat că vorbim de poate 2-3 persoane pe săptămână.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Vestiare mariusastra mariusastra Buna ziua m ar interesa daca exista vreo lege in privinta vestiarelor si a chiuvetelor sa u a dusuriilor dintr un vestiar si cat de mare ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Conditii igienico sanitare in intreprinderi ContSters150057 ContSters150057 Buna seara! Poate cineva sa-mi indice un articol, care sa explice normele igienico sanitare care trebuie sa existe intr-o intreprindere? (vestiare pentru ... (vezi toată discuția)