avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda cod rutier

Buna ziua,In data de 10.08.2018 am primit o amenda de 1000 lei(lipsa rca).Procesul-verbal nu l-am luat urmand sa-l primesc prin posta.As dori sa stiu daca pot plati in 15 zile si daca pot plati jumatate din minim, desi legea nu prevede acest lucru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:22, 26 August 2018
Asteptati sa primiti PV de contraventie in baza caruia puteti plati amenda contraventionala.
Daca legea nu prevede plata a jumatate din minimul amenzii primite, nu aveti cum beneficia de acest lucru.
Pe PV de contraventie scrie, de regula, daca se poate plati jumatate din minimul amenzii primite in termen de ... ore/ zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rca vldmcn@yahoo,com vldmcn@yahoo,com Buna ziua.In data de 11.08.2018 am fost amendat cu 1000 lei pentru lipsa rca(Legea 132/2017).Am refuzat sa semnez si nu am luat procesul-verbal.In data de ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)