avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare de nume în străinătate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare de nume în străinătate

Bună ziua,

Am următoarea întrebare: o persoană cu cetățenie română emigrează în SUA înainte de 1989, acolo primește și cetățenia americană și își schimbă numele (pe cale administrativă, din ce am înțeles). Copilul major al persoanei respective rămâne în țară (copilul își păstrează numele românesc). Persoana cu dublă cetățenie se întoarce la un moment dat în țară dar nu cere transcrierea numelui schimbat pe actele de stare civilă românești.

Copilul din RO care are numele românesc va avea probleme la moștenirea în RO a părintelui (care acum are nume schimbat)? Sunt niște bunuri în RO, dar ele apar pe numele românesc al părintelui, nu pe numele schimbat în SUA.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Nikkal , utilizator 08:14, 27 August 2018
Nu vor fi probleme, legatura de rudenie intre copii si parinti (filiatia) se poate face prin certificatul de nastere al parintelui si copilului, certificatul de casatorie, cu martorii care vor fi chemati la succesiune si vor da o declaratie de notorietate in fata notarului.
Mulțumesc pentru răspuns. Speța s-a complicat puțin, am aflat că există proprietăți în RO și pe numele schimbat în SUA (când le-a achiziționat persoana s-a legitimat cu pașaportul străin). Schimbă cu ceva datele problemei această situație?

Mulțumesc anticipat.
Nu schimba cu nimic datele problemei, se vor prezenta la notar toate documentele de identitate care fac legatura de rudenie.
Mulțumesc pentru lămuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere din strainatate pentru major ContSters463891 ContSters463891 Buna ziua. Am primit clarificari ca sunt cetatean roman prin nastere. Trebuie sa transcriu certificatul de nastere la primaria din Bucuresti. Pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament in romania (iasi),proprietar cu numele schimbat in strainatate, Miky005 Miky005 Buna ziua, sunt co-proprietar la un apartament din 2001 din Iasi, si acum doresc sa-l vand. M-am casatorit in strainatate (SUA) cu cetacean American si ... (vezi toată discuția)