Am următoarea întrebare: o persoană cu cetățenie română emigrează în SUA înainte de 1989, acolo primește și cetățenia americană și își schimbă numele (pe cale administrativă, din ce am înțeles). Copilul major al persoanei respective rămâne în țară (copilul își păstrează numele românesc). Persoana cu dublă cetățenie se întoarce la un moment dat în țară dar nu cere transcrierea numelui schimbat pe actele de stare civilă românești.
Copilul din RO care are numele românesc va avea probleme la moștenirea în RO a părintelui (care acum are nume schimbat)? Sunt niște bunuri în RO, dar ele apar pe numele românesc al părintelui, nu pe numele schimbat în SUA.
Nu vor fi probleme, legatura de rudenie intre copii si parinti (filiatia) se poate face prin certificatul de nastere al parintelui si copilului, certificatul de casatorie, cu martorii care vor fi chemati la succesiune si vor da o declaratie de notorietate in fata notarului.
Mulțumesc pentru răspuns. Speța s-a complicat puțin, am aflat că există proprietăți în RO și pe numele schimbat în SUA (când le-a achiziționat persoana s-a legitimat cu pașaportul străin). Schimbă cu ceva datele problemei această situație?