avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare de sanatate

va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema
nu realizez nici un venit legal am 22 de ani si datorita starii de sanatate (nici atat de grava incat sa fiu incadrat cu handicap dar nici sa lucrez ) probleme la colon
as vrea sa va intreb exista vreo modalitate sa platesc asigurarea de sanatate si sa pot benificia si eu de spitalizare gratuita
mai exact daca cineva stie daca o persoana care nu realizeaza nici un fel de venituri nici salariale , nici agricole nimik mai exact poate sa plateasca contributia la asigurari de sanatate ca sa poata benificia si eu ca orce asigurat de servici medicale
care ar fii baza legala si daca nu cer prea mult daca stie cineva care ar fii contributia lunara
in speranta ca cineva ma va ajuta va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 10:42, 9 Noiembrie 2009
Aveti aceasta posibilitate, potrivit Legii nr.95/1996 privind reforma in domeniul sanatatii, modificata si actualizata. Trebuie sa va prezentati la Casa de Asigurari de Sanatate pentru ca, in functie de situatia dvs., sa fiti incadrat in categoria legala cu stabilirea contributiei sau sa vi se stabileasca, daca este cazul, calitatea de persoana care beneficiaza de asigurare fara plata contributiei.
Mergi la casa de sanatate acolo unde ai resedinta si intreaba exact cum poti beneficia de servicii medicale gratuite in cazul spitalizarii.(nu are sens sa stai si sa studiezi legile!)

Persoane asigurate facultativCalculul contribuţiei
cota de 13,5 % se aplica la valoarea a două salarii de bază minime brute pe ţară
Termen de plată: lunar I. CATEGORII DE PERSOANE CARE BENEFICIAZÃ DE ASIGURARE,
FÃRÃ PLATA CONTRIBUŢIEI
- Bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii

Act de identitate
Adeverinţă medicală eliberată de medicul curant sau medicul coordonator al programului naţional de sănătate
Declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse.
Persoane cu handicap
Act de identitate
Certificat de încadrare într-un grad de handicap
Declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri din muncă, pensie sau alte surse, în afara celor prevăzute de legea prin care li s-a stabilit această calitate .
Multa sanatate!


[ link extern ]
[ link extern ]
Veti incheia un contract cu Casa de asigurari de sanatate conform modelului din link/ul de mai sus.
Daca nu ati lucrat in ultimii 5 ani veti plati doar pe ultimile 6 luni calculat la salariul minim brut pe economie,iar daca ati lucrat in termenul de prescriptie fiscala de 5 ani si ati fost odata inregistrat in baza de date a CAS veti plati din acea data pana in prezent contributia cu majorari si penalizari, conform codului de procedura fiscala.
poti sa faci asigurare de sanatate la o firma de asigurari
carmenmur a scris:

poti sa faci asigurare de sanatate la o firma de asigurari

Asigurarile de sanatate la CAS sunt obligatorii ca si contriburiile la pensii si somaj.
Puteti face si la o firma de asigurari,dar atunci serviciile medicale la spital sau in ambulatoriu de specialitate se platesc, dupa care firma de asigurari sa deconteze contravaloarea.In cazul asta va puteti indrepta spre spitalele si cabinetele medicale private.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionata dar nu si asigurata! Alina_Balan Alina_Balan Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie: sunt pensionata pe caz de boala de 3 ani, sunt si eleva la postliceu la zi, insa am avut surpriza ... (vezi toată discuția)
Contributia la fondul de sanatate Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti cat esta contributia la fondul de sanatate pentru o persoana fara venituri si unde trebuie incheiat un contract de asigurare (la care casa ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala gabriella27 gabriella27 Buna ziua.Ma numesc Mititelu Gabriela si problema mea este urmatoarea:sunt insarcinata insa nu lucrez deci nu beneficiez de asigurarea medicala.M-am interesat ... (vezi toată discuția)