avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E normal să dureze un an și jumătate de când am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E normal să dureze un an și jumătate de când am solicitat în instanță custodia și pensia de întreținere?

Buna ziua,as dori sa intreb daca e normal sa dureze un an si jumatate de cand am solicitat in instanta custodia si pensia alimentara,tatal fetitei fiind cetatean maltez,dar fetita are dubla cetatenie ?Am parasit tara acum 2 ani,fetita merge la psiholog de 2 ani,eu la fel,tatal ei nu a venit deloc la proces,amana prin toate felurile,din cate imi dau seama,avocata mea nu a facut nimic ca sa inainteze cazul meu.Am platit si suma de 1500 lei pt ordonanta prezidentiala ca sa pot avea costodia pt toata perioada procesului,dar nu a facut nici acum.Am facut contract cu ea acum un an si 7 luni,dar nici un rezultat.Ce as putea face?
cu respect,
cristina
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danocs , utilizator 19:59, 30 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intelege exact din mesajul dvs daca actiunea a fost sau nu introdusa ?Pe de o parte spuneti ca tatal nu vine la proces si amana prin tot felul de tertipuri, pe de alta parte spuneti ca avocata nu a inaintat dosarul .

Ordonanta ar fi trebuit sa se judece pana la acest moment caci este o procedura urgenta.

Aveti dreptul sa fiti informata de catre avocata dvs despre stadiul fiecarui dosar/proceduri, in caz contrar reziliati contractul si angajati un alt avocat cu care sa puteti colabora si sa va simtiti reprezentata.
Buna seara,va multumesc pentru raspuns.Actiunea a fost introdusa anul trecut in februarie,avocata a inaintat dosarul.Am fost la fiecare infatisare,in fiecare luna,exceptand vacantele si vacantele judiciare.De cateva ori a amanat ea procesul,din motive ne-esentiale,apoi din cauza avocatului lui.Legata de ordonanta,desi avocata a zis ca a pregatit documentele,,mi-a zis ca sunt obligata sa ii fac evaluarea fetitei,altfel nu poate trimite documentele.Timp de un an de zile,am mers la multi psihologi,inclusiv psihologul fetitei( ea nu poate face evaluarea,decat daca cere instanta la proces,si nu pentru ordonanta,)si nici alti psihologi,care nu isi asuma ras
pundere pentru evaluare psihologica.
Timp de doi ani,ne este frica ca poate veni tatal fetitei si o scoate din tara si o duce in Malta,,zicand ca o duce acasa,unde s-a nacut fetita si a locuit pana la varsta de 9 ani.
Daca am platit suma(si una foarte mare) avocatei,,cand am facut contractul cu ea,pot sa reziliez contractul si pot sa imi recuperez o parte din bani,sa iau alt avocat?
Va multumesc,
Cu respect,
Cristina
Puteti sa reziliati contractul dar nu puteti solicita restituirea onorariului atat timp cat din suma respectiva av dvs a platit impozit,taxe barou etc.Mai mult decat atat atat timp cat av a muncit pt cauza dvs a formulat,introdus actiunea, a fost prezent la termene chiar nu sunt motive pt redtituirea unei parti din onorariu.Faptul ca dosarul dureaza ,se amana nu poate fi imputat av angajat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa stiti ca avocatii care sunt rapizi sunt scumpi.
Dar oamenii prefera avocatii care nu sunt rapizi in mare proportie.

Urgentarea unui proces in justitia romana a devenit ceva foarte complicat intrucat s-a dat libertatea de a face fiecare ce vrea...si instantele se pot misca lent ca legea le permite...

Este bine de stiut ca in astfel de cazuri sunt necesare 2 procese obligatoriu.
Asta ar fi insemnat un minimum de 3000 lei (un minim de 1500 lei pe proces ) ceea ce oricum nu cred ca ar fi schimbat ceva...in ecuatia dvs...

Nu spun ca poate ar fi trebuit 3 procese pe minim...ceea ce ar fi insemnat 4500 lei...
Sunt scheme si scheme care pot fi de ajutor in justitie...
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Scheme doar pentru a lua banii celui care are nevoie de avocat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de vizita la copil pup_me pup_me Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz : fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Am o minima sansa sa imi pot lua fetita langa mine? elenazahiu elenazahiu :help:drepturile mamei asupra copilului rezultat dintrun concubinaj (vezi toată discuția)
Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai suportam abuzul ... L7777 L7777 Buna, sunt separată de soțul meu pentru ca numai suportam abuzul psihologic , încă suntem căsătoriți legal, și avem o fetița 1 an6 l , am încercat ... (vezi toată discuția)