A sustrage un servetel dintr-un pachet lasat pe banca de colegul sau B, acesta fiind plecat in pauza iar A avand nevoie urgenta recurge l-a a lua un servetel fara consimtamantul acestuia.
Fapta lui A constituie furt?
@Cabinet de Avocat Patrascu Razvan:
Cunosc noile reglementari si definitia infractiunii, insa trebuie sa va raportati la datele spetei.
Din cele expuse nu rezulta data savarsirii faptei, pentru ca Dvs. sa apreciati daca sunt incidente prevederile Noului Cod Penal sau a Vechiului Cod Penal.
In plus, daca ati fi lecturat cu atentie, am precizat ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt, insa nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni (in lipsa precizarii datei comiterii faptei).
Mai mult decat atat, nu s-a detaliat in ce a constat nevoia urgenta de a utiliza un servetel de la colegul B si daca a fost astfel justificat gestul sau: a dorit sa salveze un bun (de exemplu, a varsat cafeaua sau paharul cu apa si astfel a folosit un servetel pentru a inlatura prelingerea lichidului pe documente, pe tastatura etc.)?
Totodata, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca exista vreunul din cauzele justificative prevazute de lege, in speta ramane discutabil daca ar putea fi incidenta starea de necesitate (in lipsa oricarei detalieri in ce a constat nevoia urgenta).
O zi minunata!
In plus, daca ati fi lecturat cu atentie, am precizat ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt, insa nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni (in lipsa precizarii datei comiterii faptei).
Presupunand ca discutam de legea veche, daca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, atunci nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt, pericolul social fiind unul din elementele constitutive...
Nedreptate??????
DIICOT
AM fost cercetat de diicot ptr art 264 cod penal(( favorizarea infractorului)))si mi sa dat S.U.P. deoarece nu exista elementul constitutiv al faptei. pina ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt
hajnyci
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am depus plangere impotriva unui individ pt. tentativa de furt.
Acesta a alimentat combustibil in ... (vezi toată discuția)