avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Psihologie judiciara/legala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Psihologie judiciara/legala

Buna seara,
Eram interesata de modalitatea de a practica profesia de Psiholog Judiciar sau Criminalist (specific ca acest termen nu este folosit unde am studiat), in Romania. Mentionez ca am urmat facultatea in Marea Britanie, unde am absolvit Bachelor's of Science in Forensic Psychology cu calificativ final First Class, si in luna iulie am terminat Masterul in Forensic Psychology (calificativul final il aflu in Octombrie 2018). Am experienta salariat/voluntariat cumulata de aproximativ 3 ani in diverse domenii relevante domeniului criminologic si judiciar: spitale penitenciare pentru femei si barbati, centre de rehabilitare pentru adulti si tineri care se afla la prima infractiune, centre de educatie pentru copii care provin din familii afectate de violenta domestica, consum de alcool si narcotice. Am contactat cateva institutii din Romania, inclusiv COPSI, dar nu am primit niciun raspuns concret despre ce pregatire aditionala sau calificare as avea nevoie pentru a echivala studiile din Anglia in Romania si in consecinta, de a putea profesa ca Psiholog judiciar in Romania. Mentionez ca sunt membru activ al British Psychological Society. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AnaTuluceanu , utilizator 20:55, 28 August 2018
Incercati sa contactati Institutul national de expertize criminalistice (INEC) pentru informatii suplimentare.
[ link extern ] /
Va multumesc pentru recomandare. Voi contacta INEC!

POPA GHEORGHE a scris:

Incercati sa contactati Institutul national de expertize criminalistice (INEC) pentru informatii suplimentare.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatura in ue zerognost zerognost Un avocat definitiv in Romania poate profesa in Anglia? Ii e recunoscuta calitatea de avocat, studiile din Romania? Trebuie sa dea examene, teste ... (vezi toată discuția)
Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Test poligraf dan24 dan24 Ma documentez in ultimul timp despre procedura efectuarii testelor poligraf in Romania si aici ma refer la cele care sunt cerute de organul de ancheta in speta ... (vezi toată discuția)