avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate cu raspundere limitata prin ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate cu raspundere limitata prin Hotarare AGA

care este cvorumul necesar pentru adoptarea hotararii de dizolvare voluntara de catre Adunarea Generala a Asociatilor, in cazul unui SRL?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:53, 8 Noiembrie 2009
Potrivit articolului 235 alin. 2, introdus prin pct. 157 din legea 441 din 27 noiembrie 2006 in societatile cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, odata cu dizolvarea, daca detin o pondere de 80-90% din totalul capitalului social, modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii. „Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati.“ In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura de lichidare prevazuta de prezenta de legislatia in vigoare.

Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului. Registrul va elibera fiecarui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)
Dobandire teren cetatean strain... ContSters4579 ContSters4579 ...in cazul in care un cetatean strain are o societate comerciala in romania in care e asociat unic care are in proprietate terenuri, cum se va lichida ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare... ContSters4579 ContSters4579 ...Art. 235 (1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu ... (vezi toată discuția)