avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garanție de participare și garanție de bună ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont?

Buna ziua,

Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la plata din cont a unei garantii de participare si plata unei garantii de buna executie?
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: HACarmen , utilizator 14:09, 11 Februarie 2020
Buna ziua, mulțumesc de răspuns, as vrea sa adaug o întrebare la situația expusă de ionela11. In cazul prezentat , furnizorul a constituit garanția in contul sau de garanții deschis la trezorerie, in favoarea clientului. Clientul a plătit factura integral urmând sa deblocheze la scadenta prevăzută in contract , contul de garanție constituit de furnizor. Dacă situația este aceasta, care este monografia constituirii garanției? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia de buna executie IzabelaIuliana IzabelaIuliana Buna ziua. Ce se intampla in cazul in care furnizorul nu si-a respectat contractul si a dat acordul retinerii GBE? Cum se inregisreaza in ... (vezi toată discuția)
Taxa de participare la licitatie ion g ion g am platit o taxa de participare la licitatie ,licitatie pe care am castigat-o.imi puteti spune va rog,cum o inregistrez in contab.?banca pe credit cu ce ... (vezi toată discuția)
Reevaluare autoturism in leasing financiar corina61 corina61 Am primit de la firma de leasing o lista de inventar pentru autoturismul achizitionat in baza unui contract de leasing financiar. Valoarea contabila este ... (vezi toată discuția)