avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie drepturi autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie drepturi autor

Buna ziua,

Am următoarea problema: prietenul meu a încasat din vânzarea cartilor o suma pe care vrea sa o declare. Activitatea este independenta, începută in anul acesta. Are cod ISBN de la banca naționala. Însă tipărirea este făcută la o tipografie și le vinde singur. Nu colaborează cu edituri.

Cum ar trebui sa procedeze dacă nu s-au depaseste plafonul minim de venit? Ce declaratie trebuie sa depună și dacă trebuie sa depună acum ori înainte de termenul din Martie 2019?

Multumesc mult, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 17:09, 28 August 2018
Buna ziua,

Din cele expuse de dvs. inteleg ca realizati o activitate aducatoare de profit, provenita din fapte de comert. Pentru a fi in legalitate, e necesara infiintarea unui SRL, PFA, PFI,II la alegere, fiscalizarea unei case de marcat pentru vanzari catre persoane fizice si declarare si plata contributii la finante in functie de forma de functionare aleasa. Faptul ca exista cod ISBN de la Biblioteca Nationala,este intr-adevar o facilitate pentru identificarea unica a cartilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipar ºi distribuire carte în românia zaharia_bogdan zaharia_bogdan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: - Vreau sa tiparesc o carte in Romania iar mai apoi sa o scot la vanzare. Cartea nu este scrisa ... (vezi toată discuția)
Tipograful ce printeaza cartile editurii noastre le vinde ilegal maria99999 maria99999 Dețin o editură și mă ocup cu publicarea și comercializarea cărților pentru bacalaureat. Acestea sunt vândute pe site-ul meu online și sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)